AFRIKA

RESTAURANG BELTHAZAR I KAPSTADEN

Sjudande hamnområdet Waterfronts bästa mat- och vinupplevelse

balt1

En semester i kapstaden är inte komplett utan ett besök i Waterfront. Här trängs kajer och båtar med ett myller av barer, restauranger, gatuartister och flera utmärkta shoppinggallerior. Här hörs språk från hela världen och det är ett äventyr att bara sitta på en servering och titta på alla människor som flanerar förbi.

Restaurangerna i Waterfront är lite dyrare på grund av alla turister, men det är fortfarande billigt jämfört med Sverige. Här finns också en hel del turistfällor, så det gäller att hitta guldkornen i restaurangutbudet.
Den perfekta kvällen i Waterfront börjar med en cocktail, eller en sun downer som sydafrikanerna säger, i solnedgången. Vårt favoritställe är den härliga terrassen en trappa upp på restaurang Hildebrants. Här sjunker man ner i sköna soffor med utsikt över hamnen. Sedan blir det en lagom promenad längs med vattnet bort till den utmärkta restaurangen Belthazar.

balt2

Krogen röstades för några år sedan fram som Sydafrikas bästa steakhouse, men restaurangen har mycket mer än så att erbjuda. Här tillagas även fantastiskt fina fisk- och skaldjursrätter, till exempel kingklip som är en mycket god torskliknande fisk. En av Belthazars specialiteter är Baby Kingklip som serveras hel men är lätt att bena.
Restaurangen har också det största urval av vin på glas som vi någonsin sett, pedagogiskt uppdelat på olika druvsorter.

Som en hjälp för minnet kommer varje glas med en liten etikett med vinets namn runt foten. Etiketten kan också fungera som minneslapp för den som senare vill köpa en flaska i butik.

balt3

Att sitta på restaurangens terrass i solnedgången med det pampiga Taffelberget i bakgrunden och med utsikt över hela Waterfront är det perfekta slutet på en härlig dag mitt inne i vackra Kapstaden.

För mer information:
www.belthazar.co.za

UPP
Translate »