MAT OCH DRYCK

KULINARISKA KAPSTADEN: LA COLOMBE

Franskt, sydafrikanskt och asiatiskt i en skön förening

5 La Colombe - Food2 heavy

 

Tänk er det klassiska franska köket som bas i en skön förening med afrikanska inslag och asiatiska influenser. Då kan ni få en känsla för de läckerheter som serveras på den berömda och internationellt prisbelönta restaurangen La Colombe som ligger belägen på anrika vingården Constantia Uitsig i utkanten av Kapstaden. Rena okomplicerade smaker, klassisk elegans och de bästa ingredienser pengar kan köpa, helst producerade lokalt, är ledord för sydafrikanske kökschefen Scot Kirton och hans medhjälpare i köket. Sydafrikanskt viltkött, till exempel antiloperna springbok och kudu, är en favorit och anrättas med kärlek till läckra små rätter alltefter säsong. Uppläggningarna är eleganta, innovativa och mycket dekorativa.

 

5 La Colombe - interior

Restaurangbyggnaden är en lantlig idyll som mest påminner om en stor, vacker sommarinredd grosshandlarvilla. Lokalen och inredningen ger en hemtrevlig avslappnad atmosfär och man kan med fördel ta en promenad i den vackra trädgården eller en liten sväng ut bland vinodlingarna om man vill sträcka på benen mellan rätterna.

5 La Colombe - Food3 heavy

Scot Kirton är en inspiratör för många unga kockar i Sydafrika idag. Vi frågar Scot hur och var han själv finner ny inspiration.

– Jag gör utlandsresor ibland för att förnya mig. En ny leverantör med fina högkvalitativa råvaror kan också inspirera mig till nyskapande, och när vi köper in nytt porslin blir det spännande att utveckla vackra uppläggningar som matchar porslinet, svarar Scot.

5 La Colombe - Food1 heavy

Kombinationen av sagolik fransk kokkonst, prisbelönt vinlista och perfekt service gör varje besök till en succé.

Text: Samira Wingårdh-Waenerlund
Forto: La Colombe

För mer information:
www.constantia-uitsig.com

UPP
Translate »