AFRIKA

RESTAURANG PIGALLE I KAPSTADEN

Festlig danskväll med himmelska skaldjur och Kapstadens bästa cocktails

2 Pigalle - shellfish

Är ni sugna på en elegant och kulinarisk danskväll inne i Kapstaden ska ni styra kosan till tjusiga nattklubben Pigalle i stadsdelen Green Point.

Det är en härligt lyxig känsla att skrida in genom den vackra entrén med den pampiga ljuskronan och bli välkomnad av den mycket professionella och vänliga personalen. Den stora och luftiga lokalen är sober och modernt elegant i en stil som för tankarna till – just det, en glamorös nattklubb i Paris.

Kvällen startar med fördel hos Philip i den trevliga baren. Han är en okrönt mästare på alla slags cocktails och hans Margaritas är välkända och av högsta klass.

2 Pigalle - havskraftor med vin

Klubbens ägare Victor har portugisiska rötter och det medelhavsinspirerade köket har en hel del portugisiska influenser. Skaldjursrätterna är klara vinnare här. Lobster Thermidor är en suverän klassiker toppad med söta, fullmogna, mörkröda körsbär. Men det välhängda och utsökt möra köttet är också ett mycket bra alternativ. Om man inte orkar en dessert efter middagen så är ett stalltips att låta Philip svänga till en söt och läskande after dinner- drink från baren istället.

Redan i början av kvällen blir vi underhållna av några av Kapstadens mest kända musikprofiler som spelar diskret i bakgrunden. Bandet spelar swing, funk, salsa, pop, jazz – ja, det mesta från Frank Sinatra till Michael Jackson. Vid tiotiden skruvas volymen upp och allt fler par i alla åldrar söker sig till det väl tilltagna dansgolvet där man till och med kan bugga utan att trängseln blir hopplös.

En fördel med Pigalle är att de flesta av gästerna på klubben är ”Capetonians”. Hit hittar sällan turisterna. Vid borden sitter glada gäng med uppklädda arbetskamrater, vänner och par som är ute på en festlig kväll, romantisk middag för två eller som firar något speciellt.

För mer information:
www.pigallerestaurants.co.za/capetown

UPP
Translate »