MAT OCH DRYCK

KULINARISKA KAPSTADEN: THE GREEN HOUSE

Fantasi och romantik i intim miljö

 tg

Text: Samira Wingårdh-Waenerlund
Foto: The Greenhouse

Alldeles i utkanten av kapstadens centrum ligger vindistriktet Constantia. Det var här de första européerna landsteg och började odla vin redan i mitten av 1600-talet och flera av vingårdarna från den tiden finns kvar än och gör idag utmärkta viner med världsrykte.

Inbäddat i den prunkande grönskan mellan böljande vinodlingar och anrika vingårdar i Cape Dutch-stil ligger det eleganta femstjärniga hotellet The Cellars-Hohenort med sin omtalade restaurang The Greenhouse.

Restaurangen har i år korats av prestigefyllda restaurangmagasinet Eat Out Magazine till Sydafrikas allra bästa och vi sällar oss till hyllningskören.

peterthegreenhouse

Kökschef Peter Tempelhoff med sitt team har tagit det sydafrikanska fusionsköket till nya, spännande höjder. Fantasi och nyskapande har fått vara ledord när rätterna komponeras. De olika, ofta mycket kreativa, serveringskärlen arrangeras till vackra konstverk och från flera bord i restaurangen hörs små förtjusta ”Ahh!”, ”Ohh!” och ”Wow!” när personalen kommer in med de olika rätterna som ingår i Chef’s Tasting Menu. Det smakar helt enkelt gudomligt!

thegre

Många av örterna och grönsakerna som används i matlagningen skördas pinfärska av kockarna i restaurangens egen köksträdgård. Övriga ingredienser inhandlas lokalt i möjligaste mån och de matchande vinpaketen är komponerade av viner som kommer från omgivande gårdar.

The Greenhouse är den perfekta restaurangen för en romantisk middag. Med plats bara för endast 45 gäster blir miljön lugn, lågmäld och intim. Den ljusa och luftiga lokalen påminner lite om ett lust- eller växthus och personalen är effektiv, kunnig och uppmärksam men ändå så där lagom osynlig.

En middag på The Greenhouse är ett oförglömligt matminne!

För mer information:
www.cellars-hohenort.com/greenhouse

UPP
Translate »