MAT OCH DRYCK

KULINARISKA KAPSTADEN: THE ROUND HOUSE

Kulinariska höjdpunkter med panoramautsikt i guvernörens jaktparadis

3 The Roundhouse - food 2 version 2

Text: Samira Wingårdh-Waenerlund
Foto: The Roundhouse

Den vackra anrika byggnaden som rymmer gourmetrestaurangen The Roundhouse byggdes från början för att husera Ostindiska Kompaniets vaktposter som höll utkik efter fartyg från världens alla hörn på väg in mot Kapstadens hamn. I början av 1800-talet tog den engelske guvernören Lord Somerset över huset för att använda det som sin storslagna jaktstuga.

Personalen är varm och hjärtlig och möter gästerna redan ute på parkeringen för att hjälpa till att hitta en bra parkeringsplats i den branta backen. Det ideala är att anlända i god tid före solnedgången och se till att ha bokat ett fönsterbord. Det är en oförglömlig upplevelse att avnjuta underbar fine dining tillsammans med en av Kapstadens mest hänförande utsikter när solen sakta sänker sig ner i havet och färgar himlen i orange, rosa och milt lila nyanser.

3 The Roundhouse - food 1 version 2

Köket är modernt europeiskt med en betoning på det franska. Smakerna är rena och okomplicerade. Kockarna, som är sydafrikaner men med gedigen erfarenhet från förstklassiga kök runt om i världen, har även en förkärlek för sydafrikanska ingredienser och letar gärna upp gamla bortglömda klassiska sydafrikanska recept och låter dessa influera skapandet. Vinlistan rymmer en vinsamling som är en av de allra bästa i Sydafrika, och det är ett osedvanligt prisvärt nöje att med hjälp av husets duktiga sommelier para vinerna med de kulinariska härligheter som köket levererar.

3 The Roundhouse - food 3

Under de sydafrikanska sommarmånaderna är även restaurangens terrass, The Rumbullion, öppen. Här kan man njuta av en solig avslappnad tapasinspirerad lunch al fresco ute på gräsmattan, i skuggan av trehundraåriga granatäppelträd och med en magnifik panoramautsikt över eleganta badorten Camps Bay och den glittrande Atlanten. Gör man ett besök under oktober och november och tar med sig en bra kikare är det också ganska troligt att man kan se valar leka i vattnet längs med kusten.

För mer information:
www.theroundhouserestaurant.com

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida