MAT OCH DRYCK

KULINARISKA UPPLEVELSER I KAPSTADEN – del 2

Följ med oss tillbaka till underbara Kapstaden där vi besöker de bästa restaurangerna som erbjuds!

thegreen

I FÖRRA ARIKELN frestade vi er med ett reportage från de bästa restaurangerna i Kapstadens vackra vindistrikt. Nu beger vi oss in till själva staden, vackert belägen nedanför det pampiga Taffelberget utmed den storslagna Atlantkusten. Ute i det glittrande havet skymtar vi ön Robben Island. Det känns nästan overkligt att tänka sig att det var där som Nelson Mandela satt fängslad i en pytteliten cell i 18 av sina 28 år i fångenskap.

Kapstaden har under de senaste årtiondena fått ett välförtjänt rykte som ett Mecka för finsmakare från hela världen. Hit kommer också världens bästa kockar för att antingen gästspela på någon av alla fine dining-restauranger eller helt enkelt slå sig ner och öppna eget. Råvarutillgången är helt fantastisk, det upptäckte redan de holländska ostindiefararna på 1600-talet då de lade grunden till Kapstaden som en bunkringsstation för färskvaror på deras långa resor till Kina.

Det är en härlig upplevelse att bege sig ner till hamnområdet Waterfront med sitt sjudande folkliv, havsmättade dofter, kajer och båtar, utmärkta shoppingarkader och ett rikt utbud av barer och restauranger av alla dess slag. Andra restauranger har klättrat upp på Taffelbergets sluttningar för att kunna erbjuda sina gäster en hänförande havsutsikt till maten.

Här finns alla tänkbara typer av krogar med influenser från de folkslag som genom åren har sökt sig till Kapstaden från olika delar av världen. Det sydafrikanska köket är det ultimata fusionsköket!

För en matälskare kan det bli svårt att välja bland utbudet av utmärkta krogar i staden. First Class Magazines Samira Wingårdh-Waenerlund bor med sin man Björn i Kapstaden halva året och har speciellt för er läsare valt ut några av de bästa restaurangerna som den mångkulturella staden har att erbjuda.

Välkomna till bords!

Text: Samira Wingårdh-Waenerlund
Foto: The Greenhouse

Har du inte läst den första artikeln i serien så hittar du den här.

 

UPP
Translate »