MAT OCH DRYCK

3 LÄCKRA COCTAILRECEPT AV GURUN MISSY FLYNN

Missy Flynn är likörexpert på Londons trendiga pop-up restaurang “Rita’s Bar & Dining”. Tidigare var hon cocktailguru på välkända Hawksmoor men har nu gått sin egen väg för att samarbeta med trendsättarna Real Gold på deras kringresande mat- och dryckprojekt Rita’s.

Coctails, coctails, coctails. Missy Flynn älskar allt som har med smaker att göra, och hon älskar att komponera nya drinkar och förena nya smaker. Just nu är är hon aktuell som expert i det experimentella mar- och dryckesprojektet Rita’s i London. Rita’s är en så kallad “pop-up”-restaurang som dyker upp på de mest oväntade ställen.

I samband med att världens mest sålda gräddlikör, Baileys, lanserar ett nytt utseende på flaskan som säljer i cirka 82 miljoner(!) exemplar årligen, har Missy komponerat tre fantastiska nya coctails som vi på First Class Magazine har glädjen att kunna dela med oss av.

Baileys Cocoa Blossom’ är en smaksensation av mörk choklad och sammetslen gräddig karaktär. Som kontrast förmedlar ‘Baileys Raspberry Chilli Flip’ smaken av en schwarzwaldkörsbärstårta i en och spännande blandning av Baileys, mörk rom, fyllig choklad och friska bärsmaker.

Om du istället är svag för efterrätter är nog den lena och delikata ‘Baileys Café Flynntini’ vad du söker. Denna gräddiga mandelblandning är dekorerad med krispiga amarettikakor. En riktig smaksensation, som en hyllning till Missy Flynn.

Fram med nyfikenhet och skaparglädje. Det här är tre recept som kommer få dina smaklökar att sjunga. Varför inte skippa efterrätten och istället bjuda middagsgästerna på en sensation i smak.

Cocoa Blossom

Baileys Cocoa Blossom

Ingredienser
35ml Baileys
20ml Ketel One vodka
1⁄2 tesked kakaopulver 5ml grädde

Gör så här:

Skaka och servera med is i ett grunt glas innan du garnerar med apelsinskal och färskriven mörk choklad.

Raspberry Chilli Flip

Raspberry Flip

Ingredienser
20ml Baileys
20ml Captain Morgan Rom
15ml Hallonlikör
En stänk chokladbitter (alternativt 1⁄2 tesked chokladpulver av hög kvalitet)
En stänk Tabasco

Gör så här:

Skaka med is och servera direkt i ett cocktailglas med färska hallon som garnering.

Att tillsätta Tabasco rundar av sötman i rom och hallonlikör och kompletterar även den fruktighet och fyllighet som ryms i mörk rom, choklad och fruktsmaker. Tabascon kan utelämnas för en drink inspirerad av ” schwarzwaldkörsbärstårta”.

Café Flynntini

Baileys Cafe Flynntini

Ingredienser
50ml Baileys
50ml färskt espressokaffe av hög kvalitet
10ml mandellikör (eller kaffesirap med mandelsmak)

Gör så här

Skaka med is, häll försiktigt över i en kyld tumbler och garnera med fint smulade amarettikakor.

För mer information:
www.baileys.com
www.ritasbaranddining.com

UPP
Translate »