MAT OCH DRYCK

LAS MORAS ORGANIC CHARDONNAY RESERVE

Las Moras Organic Chardonnay Reserve  ett vin med argentinskt temperament.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve lanserades 2008 och har blivit ett av de mest populära argentinska vinerna i Sverige. Nu kommer det i ny design och i en ny fräsch årgång. Vinet har allt man kan förvänta sig av en välgjord chardonnay – en intensiv fruktighet av solmogen tropisk frukt, en lätt fet textur och ett klädsamt inslag av fat. Vinet har en mycket generös personlighet men även en fläkt av det argentinska temperamentet.

– Vinet genomsyras av ett hållbarhetstänk då det både är ekologiskt och kommer i den miljövänliga boxen. Smaken passar alla som uppskattar en god chardonnay samtidigt som den väl speglar de unika förutsättningarna i Argentina och kanske även det argentinska temperamentet, säger Flavia Bergström, med ett leende. Flavia är ansvarig produktchef och född och uppväxt i Argentina.

Ekologisk odling i San Juan

I den välskötta vingården hörs fågelkvitter och i morgondiset slår sig nyckelpigorna ner på vinstockarnas bladverk. I en ekologisk odling mognar druvorna i harmoni med naturen.  Vingården ligger vidunderligt vackert 650 meter över havet i Tulumdalen mellan de två bergskedjorna Anderna och Pie de Palo. Vinområdet heter San Juan och är landets näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza, och står för cirka 25 procent av landets totala vinproduktion.

Den klimatsmarta boxen

Det finns inget tvivel om att vi svenskar hjärtligt omfamnat vin som är förpackat i en box. Om man jämför med många andra länder så är boxarnas del av den totala försäljningen ovanligt stor. Under 2019 sålde Systembolaget drygt 209 miljoner liter vin och av dessa var ca 50 % boxviner. Att ett boxvin är lätt att packa och praktiskt att ha med sig till picknicken, båten eller till sommarens andra utflykter, tror vi att de flesta kan skriva under på. Men Bag in box är även mycket bättre ur ett miljöperspektiv. Om man mäter olika vinförpackningars klimatavtryck, det vill säga koldioxidutsläpp per liter, så genererar traditionella glasflaskor 675 gram CO2e, medan pappförpackningar endast kommer upp till 85 gram. Vill man vara klimatsmart är det sålunda en mycket god idé köpa viner i box.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve är ett mångsidigt vin som passar till fågel, fisk, fläsk och pastarätter såväl som till vegetariskt.

Vinet finns i cirka 200 av Systembolagets butiker och kan beställas till alla.

Produktinformation
Las Moras Organic Chardonnay Reserve
Artikelnr: 16018
Land: Argentina
Pris: 229 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Chardonnay 100 %
Ekologiskt
Veganskt
Klimatsmart

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida