DESIGN

LEXINGTON INREDER ENGLAND

På engelska landsbygden, närmare bestämt i hjärtat av Cotswold, ligger det ljuvliga Lower Slaughter Manor som nyligen öppnade upp portarna för allmänheten.

image1

1600-talshuset har genomgått en helrenovering och kan med sina 19 personligt inredda rum erbjuda besökaren en svårslagen romantisk vistelse.

COTSWOLD ANSES VARA EN AV ENGLANDS MEST PITTORESKA ORTER och detta bidrar starkt till att förälskade par vallfärdar till byn för att utforska området och bo på Lower Slaughter Manor. Byggnaden ägs av det äkta paret Andrew och Christina Brownsword som har följt det strikta regelverket inom Green Tourism Business Scheme som genomsyrar alla 475 hotel i 55 länder inom gruppen Relais & Chateaux dit Lower Slaughter Manor tillhör.

Det som gör detta romantiska hotell lite extra speciellt är det spännande samarbete de har etablerat tillsammans med svenska inredningsföretaget Lexington. Lexington producerar förutom husgeråd även textilier av allra högsta kvalitet och det är dessa som har dragit åt sig uppmärksamheten från paret Brownsword. First Class Magazine fick en unik intervju med Lexingtons ägare och grundare Kristina Lindhe som berättade om samarbetet och om vad som är så unikt med deras Superior Collection.

 

Lexington Images01

 

SLUMPEN AVGJORDE

– Det var en ren slump att det blev så här, säger Kristina. Lexington är med och sponsrar en liten poloklubb där paret Brownsword är involverade. På så sätt kom de i kontakt med vår landschef Peter Cutress.

Andrew och Christina blev intresserade av den exklusiva Superior Collection som lanserades förra hösten och efter några samtal fram och tillbaka beslöt de att inreda den allra finaste sviten på Lower Slaughter Manor med Lexingtons textilier. Familjen äger fler hotell inom Relais & Chateau-gruppen och man hoppas att i framtiden få inreda ytterligare sviter. Planerna ligger redan på ritbordet.

 

Lexington Images03

 

– Det finns även planer på att personalen ska klä sig i Lexington, säger Kristina med ett leende. Som sig bör på ett lantgods blir det då naturligtvis tweedkavaj och kjol eller byxor, och inom en nära framtid ska gäster även kunna beställa textilierna genom hotellet.

Vad är det då som är så speciellt med den superexklusiva kollektionen? Kristina berättar att hon länge hade gått och funderat över vad som är det skönaste man kan sova i.

– Många menar att satäng är det finaste men det är inte så bra som folk tror. Om den inte ständigt är nymanglad förlorar den snabbt fräschören.

 

Lexington Images04

 

EGYPTISK BOMULL ÄR ÖVERLÄGSET

Efter många turer kom man på att egyptisk bomull är ett överlägset material eftersom det har naturligt långa fibrer. Detta beror på att det växer där man har varma dagar och kalla, fuktiga nätter. Sedan kom nästa etapp som visade sig vara lite knepigare; att hitta någon som kunde tillverka de önskade sängkläderna.

– Det tog oss ett par år att hitta ett väveri som kunde producera lakanen, de vita är enkla att få fram men randiga har aldrig gjorts tidigare, där är vi unika i världen, säger Kristina inte utan en viss stolthet.

Produktionen landade således i Italien och Lexingtons Superior Collection kunde äntligen börja ta form.

– Det ligger extremt mycket arbete bakom den här kollektionen och vi är mycket stolta över att ha kunnat åstadkomma det, tillägger Kristina.

 

Lexington Images07

 

ÖKAR OMSÄTTNING

Lexington ökar sin omsättning mångfalt från år till år, de har nu 20 egna butiker i Sverige, Norge, Danmark samt Amerika som de driver själva. Därutöver har de 900 återförsäljare i 20 länder. Senaste tillskottet är 15 butiker och avdelningar på varuhus i olika städer i Kina. Flaggskeppsbutiken för Kina ligger förstås i Peking.

– I Kina har vi en enorm efterfrågan på just de exklusiva produkterna, säger Kristina. Man vill helt enkelt ha det lyxigaste man kan få.

Det mesta av Lexingtons textilprodukter tillverkas i Portugal. Fabrikerna håller en genomgående hög kvalitet och Kristina berättar att de har en lång tradition med leverantörerna. Eftersom det är ett EU-land finns det dessutom garantier inom områden som miljö och hantering, samt produktionsregler som alla seriösa varumärken självklart följer.

Även Lower Slaughter Manor har stränga miljöaspekter att följa så nog kan man säga att det är en ”match made in heaven”.

För gäster som önskar ta in en natt eller två på Lower Slaughter Manor och sova mellan exklusiva lakan bokas med fördel sviten som har döpts om till Lexingtonsviten. En god nattsömn med tillhörande sköna drömmar garanteras.

För mer information:
www.lowerslaughter.co.uk
www.lexingtoncompany.com

Hotellet finns även på Google+ samt på Tripadvisor.

Text: Eva Juhlin Dannfelt

UPP
Translate »