FOTOGRAFI

LILLIE MARLÉN LOCK I BOTSWANA


Lillie Marlén är en ung fotograf som brinner för sitt kall. First Class Magazine träffade henne då hon hade en vernissage i Stockholm, och vi blev fullständigt betagna av hennes bilder på djur och människor i Botswana.

lillie

LILLIE MARLÉN LOCK tillbringade nio underbara veckor i Afrika varav sex av dem i Botswana där invånarna är vänliga och nyfikna. Det är en helt annan kultur vad det gäller att hälsa på varandra och hon kände att hon var välkommen vart hon än kom. Hela resan blev en magisk upplevelse då hon kombinerade fotograferandet med volontärarbete, något hon är väldigt glad över idag.

– Jag åkte dit för djuren och naturens skull men mötet med människorna och kulturen var minst lika spännande, säger Lillie Marlén som tillägger att hon gärna skulle ha Botswana som ett andra hem.

På sina safariturer hade hon hjälp av guiden Brown, en man som är så skicklig och kunnig att hon valde att ha honom med
sig både till Moremi, Kalahari och Chobe. En heldag tillbringade hon i en moroko (en traditionell typ av kanot som förs fram av en pålare i aktern) och fick på så sätt se djur och natur ur ett helt nytt perspektiv.

– Det är den lyckligaste dagen i mitt liv, säger Lillie Marlén och får en alldeles speciell glimt i ögonen.

Tidigt om morgnarna brukade hon ge sig av med Brown, så tidigt att det fortfarande var mörkt. En av dessa dagar fick de se en leopard och de satt tysta och väntade tålmodigt i den uppgående solen för att få det där perfekta ljuset. Det blir ofta långa väntestunder när man ska fotografera vilda djur, så tålamod är en viktig dygd.

Redan som liten var fotografering Lillie Marléns stora hobby och tio år gammal fick hon sin första kamera. Hon säger att hon lockades av det där med att föreviga ögonblick, och efter att ha blivit inspirerad av Mattias Klum förstod hon att det var naturfotografi hon skulle hålla på med. Ute i naturen är det mesta ögonblicksbilder och då gäller det att vara snabb med kameran.

– Men jag fokuserar självklart på människor och kultur i kombination med naturen, poängterar hon.

Vi har som första tidning någonsin äran att publicera ett urval av Lillie Marléns digra samling Botswanabilder.

För mer information: www.lilliemarlen.com

Kommentera via ditt Facebook-konto

UPP
Translate »