MAT OCH DRYCK

WORLD CLASS COMPETITION

First Class Magazine var på plats på slottet Drummuir i Skottland för att vara med när den Nordiska finalen i den internationella bartendertävlingen World Class gick av stapeln.

IMG_4103

(Summary in English at the end of the article.)

OCH VINNAREN ÄR…

Bilder från den Nordiska finalen:

UTC 13:39 Det har just tillkännagivits att Kristoffer Northon Krukowski från Sverige och Taverna Brillo är den som är först ut i tävlingen. Den första deltävlingen heter The Sensorium Castle går ut på att få så med så många sensoriska komponenter som möjligt i en drink. Drinken får serveras varm eller kall. De tävlande får använda sig av vilken rekvisita de vill så som bilder, video och olika glas. Deltagarna har sju minuter på sig att färdigställa sin drink.

Fyra finalister var från Danmark, Norge och Sverige ska tävla om att få representera sina respektive länder i världsfinalen som går av stapeln i Miami i September.

Vi flög från Arlanda klockan 07:00 i morse och är nu på plats i det magiskt vackra Speyside i norra Skottland. Den nordiska finalen består av fyra deltävlingar. Den första deltävlingen, Castle sensorium challenge, hålls redan i dag mellan klockan 15:00 svensk tid (UTC 14.00). Klockan 18:00 (UTC 17.00) fortsätter tävlingen med ett moment kallad Travelling Bow Tie.

Minutiösa förberedelser

De tävlande har tränat på sina moment i månader och inget lämnas till slumpen. Tro inte att det är några standardingredienser som används utan varje drinkmästare har med sina egna specialingredienser som ska passa i just deras drinkar. Här talar vi om hemkokt sirap, inkokta äpplen och noggrant sammansatta kryddblandningar. Det är inte för inte att världens bästa drinkmästare närmast är att betrakta som rockstjärnor, och att vinna en deltävling, för att inte att tala om världsfinalen, kan ge enorma karriärmöjligheter för den som ror hem titeln Årets Bartender.

Här listan över samtliga deltagare från Norden:

ävlande

 

 

 

 

 

 

 

Summary in English:

First Class Magazine is at Drummuir Castle in Speyside, Scotland to witness the Nordic Finals in the International bartender challenge WORLD CLASS. The challenge will single out the best bartender from each country, who in its turn will get the chance to compete in the World Finals in Miami this September.

UPP
Translate »