MAT OCH DRYCK

LJUMMEN SALLAD AV JONAS LAGERSTRÖM

Ljummen sallad med rostad pumpa och havtorn, champinjon, västerbottenost samt krasse.

Ljummen sallad

( 4 portioner )

Rostad butternutpumpa:

  • 1stk ekologisk butternutpumpa
  • matolja
  • flingsalt

Dela pumpan i hälften och gröp ur kärnorna. Olja och salta. Baka på 200grader i ca 20-25minuter.
Gröp ur innehållet och arrangera på tallriken.

Ljummen sallad med havtorn och vinägrett:

  • 1 huvud krispsallad
  • 100g färska eller frysa havtorn
  • 50g smör
  • 40g äppelcidervinäger
  • 1msk honung
  • salt

Bryn smöret lätt i en panna. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop. Vid servering, vänd salladen och havtornen och salta. Toppa den rostade pumpan med salladen.

Syrad pumpa:

  • 150g ekologisk butternutpumpa
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1msk citronjuice
  • 50g socker

Skala och skiva pumpan i tunna skivor. Koka upp socker, vinäger och citron och slå den över pumpan. låt dra och toppa salladen med den syrade pumpan.

Västerbottenost:

Toppa rätten med riven eller hyvlad västerbotten

Champinjon:

Toppa med råhyvlade champinjoner

Smörgåskrasse eller vattenkrasse

Plocka krassen och toppa salladen.

Pumpakärnor:

Hacka över rostade och saltade pumpakärnor lätt.

Förslag till vin:

Tollo Bianco Biologico 2015 Terre di Chieti IGT

Artikelnr: 221787 Pris: 98 kr

Mer information om vinet här.

 

 

 

 

 

 

 

 

Observera att FCM ej har provat vinet.

UPP
Translate »