ASIEN

MALDIVERNA: CONSTANCE HALAVELI

Sjöflygplanet som tagit oss från Maldivernas huvudstad Malé går sakta in för landning. Den senaste halvtimmen har vi flugit över den ena paradisön efter den andra.

DSC_0025

Foton: Pontus Larsson

Det är en brokig skara ombord på planet, men förtjusningens språk är universellt och man förstår att alla är oerhört förväntansfulla. När vi landat och lagt till vid den lilla flytbryggan som ligger ute på öppet vatten, så visar det sig att fotografen och jag är de enda som ska av. Mer plats till oss, tänker åtminstone jag lite egoistiskt, mer plats till oss. Fast det här med plats, ska det visa sig, är inget man behöver bekymra sig för som gäst på Constance Halaveli. Efter att vi hälsat på raden av personal som tar emot oss på bryggan efter den korta båtfärden från ”flygplatsen”, samt checkat in, körs vi i en golfbil till vårt hem för de kommande dagarna. Eller, för att citera mig själv: ”First Class Magazine har numera sin redaktion på Halaveli, jag åker aldrig härifrån!”.

Anledningen till detta uttalande följer strax. Vår underbart vänliga värdinna, parisfödda Laila Bonnefoy stannar golfbilen framför vår port. När hon öppnar den, och vi ser gången som leder fram till vår beach villa inser jag att det inte bara är jag som redan trivs. Vid åsynen av vårt hus, en tjusig tvåvånings villa i trä, givetvis med det för breddgraden obligatoriska taket belagt med palmblad, en privat trädgård med eget soldäck, en liten pool samt direkt access till stranden som skymtar i fonden – ja, då hör jag fotografen mumla: ”Alltså, finns det här på riktigt?” Betänk då att vi då inte ens hade kommit in.

Sidor: 1 2 3 4

UPP
Translate »