ASIEN

MALDIVERNA: CONSTANCE MOOFUSHI

Det är dags att ta sig till Halavelis systerresort Moofushi. Flygturen ska ta tio minuter, längre avstånd är det inte, men i sista minuten tas beslutet att vi istället ska åka med Constances båt.

DSC_0077

Foton: Pontus Larsson

Restiden förlängs med det tredubbla, men att färdas med deras lyxiga motorbåt med dubbla motorer, vit skinnklädsel och service ombord är inte direkt obehagligt. Den skicklige föraren spar inte på krutet och vi nästan flyger fram medan han vant manövrerar så vi slipper hoppa på vågorna. På Moofushis brygga väntar Grace. Att just Grace heter Grace är lätt att förstå. Det är sällan man träffar på en människa som är sitt namn, men här möter vi undantaget som bekräftar regeln: Grace är vänlig, tillmötesgående och charmig.

Hon visar oss till loungen där vi serveras en uppfriskande smoothie. Nyfiket frågar hon om varifrån vi kommer, och hennes reaktion på vårt svar är obetalbar: – Åh, kommer ni från Sverige? Är det inte där det regnar så mycket? Det är ju en fråga som inte kan förnekas så det är bara att bekräfta. – Ni förstår, fortsätter Grace, jag kommer från Filippinerna, och jag kan verkligen längta efter regn. Ibland när jag är hemma så kan jag sitta i flera timmar i fönsterkarmen och bara drömma om regn.

Sidor: 1 2 3 4 5

UPP
Translate »