ASIEN

MALDIVERNA: CONSTANCE MOOFUSHI

ALL INCLUSIVE I RÄTT BEMÄRKELSE

DSC_0055

Constance Moofushi är en så kallad all inclusive-resort. Den skeptiske kanske rynkar lite på näsan nu, men lita på oss, man ska vara bra kräsen för att inte bli nöjd. Den dignande lunchbuffén som väntar oss i restaurang Manta är i absolut världsklass. I det öppna köket står kockarna och tillagar ny, fräsch mat efterhand som vi gäster förser oss. Glöm stora tråg med oigenkännliga maträtter – här dukas maten upp på mindre fat som fylls på efterhand. Vi betar oss genom ett helt enormt utbud av asiatiska sallader med skaldjur, kyckling och biff. Vi provar den underbart doftande, och lika gott smakande, fiskgrytan.

De minsta gästerna ser storögda på när pannkakorna gräddas framför deras ögon, och både små och stora beställer sina hamburgare à la minute och får dem serverade med perfekt stekgrad. Den som gillar efterrätter lär inte bli besviken: det finns glass, tårtor och fruktsallad så det räcker och blir över.

DSC_0142

Varje dag har ett nytt gastronomiskt tema, så det finns absolut ingen risk att man tröttnar. Frukosten håller samma nivå som både lunch och middag, vi har absolut inga invändningar. För den som vill ta sig bortom buffén finns det flera andra restauranger. Vi provade också restaurang Alinea som även den ligger nere i vattenbrynet. Här sitter man under palmerna och beställer från en meny som sträcker sig från den enklaste hamburgare till den lyxigaste kolgrillade hummern.

I Totem bar, som ligger vid poolområdet, beställer man in fräscha fruktdrinkar och snacks. Restorten har också en öppen bar som ligger precis intill tidigare nämnda restaurang Manta. Här kan man som gäst beställa in allt vad man önskar från morgon till kväll, och är man här som all inclusive gäst, så lovar vi att drinkarna man beställer innehåller kända, internationella märken av högsta klass.

Sidor: 1 2 3 4 5

UPP
Translate »