TEKNIK

MATE PRO 20 FRÅN HUAWEI

Huaweis nya smartphone Mate Pro 20 är imponerande. Denna smartphone är den bästa på markanden för tillfället. En efterlängtade premiumprodukt som är både vacker och funktionell i varje detalj. Den Mate 20 Pro som sälj i Sverige har 6 GB ram och 128 GB lagring samt stöd för dubbla SIM-kort. Är inte 128 GB nog kan man utöka med ett så kallat NM (NanoMemory) Card, designad av Huawei och direkt jämförbart med snabba Micro SD Card i storlek som ett nano-simkort.

Det nya batteriet i Huawei Mate 20 Pro är super och gör att du slipper ladda telefonen på flera dagar även om använder den flitigt. En annan innovativ finness som Huawei för närvarande är ensam om är den omvända trådlösa laddningen för andra mobiler likt en powerbank (lägg bara mobilerna rygg mot rygg).

Mate 20 Pros nya 6,39 tums skärm är skarp, ljus och en fröjd för ögat. Dess oval form med rundnade hörn gör också att den ligger skönt i handen. Nya processorn är snabb och passar som fisken i vattnet för krävande spel. Operativsystemet är Andriod 9.0.

Mobilens kamera tar ännu ett steg framåt. Du får en högpresterande trippelkamera, även denna gång signerad tyska kamerajätten Leica. En allt i allo, från ultravidvinkel med macro, normal till ett teleobjektiv som gör att du löser de flesta fotografiska situationer galant.

Mobilen är utrustad med ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen, av samma typ som du hittar i Apples IphoneX-mobiler. Förutom detta upplåsningssystem har Huawei också införlivat en fingeravtrycksigenkänningssensor och stöd även för geststyrning.

Några andra trevliga detaljer är ett IR-öga högst upp på telefonen som låter dig fjärrstyra din tv och att Huwaei valt att göra strömknappen färgad. Huawei Mate Pro 20 är vattentät och klarar ner till en 1 meters djup i 30 minuter.

När det gäller anslutnings och kommunikationsmöjligheter är Mate Pro 20 snabb, pålitlig och exakt. 4G, Wifi Bluetooth och GPS fungerar alla med utmärkt signalstabilitet. T ex förlorar inte Mate Pro 20 signalen i radioskugga nere i tunnelbanans tunnlar.

Telefonen finns i färgerna svart, midnight blue och twilight.

Mate 20 Pro är den enda mobilen du behöver kolla efter i affären den här vintern. En klar mästares mästare, estetiskt vacker med hög kvalitet och en grym kamera.

Rekommenderat pris är 9 990 SEK

UPP
Translate »