MAT OCH DRYCK

MATHIAS DAHLGREN BYTER TILL HÖSTSKRUD

Så var det dags för Mathias Dahlgren och hans restaurang Matsalen att ta sitt koncept ytterligare ett snäpp.

 

MD_fagel_Fotomagnusskoglof

 

I First Class Magazines majnummer presenterade vi sommarmenyn som hade vatten som tema. Dessutom fick vi äran att publicera den skickliga fotografen Magnus Skoglöfs underbara matbilder, bilder som ackompanjerade Dahlgrens temameny. Nu har de båda sadlat om och inför hösten och vintern är det fågel som står som tema på den exklusiva krogen.

Matsalen är som bekant belägen i en Grand Hotels många lokaler. Maten är utsökt och råvarorna är bland de bästa som kan uppbringas i Stockholm. Temamenyer har varit ett återkommande inslag på Matsalen sedan januari 2012. Varje tema är sprunget ur ett område som intresserar Mathias väldigt mycket och som i en dialog med övriga personalen växer fram till ett alternativt koncept.

 

MD_fagel_3_Fotomagnusskoglof

 

– Att arbeta med temamenyer och utforska ett specifikt område lite extra under en begränsad period är både roligt och lärorikt för alla i teamet. Det utmanar, inspirerar och berikar alla som deltar i den kreativa processen. Det finns egentligen inga gränser, bara möjligheter, om man är tillräckligt öppen, säger Mathias.

 

Temameny Fågel

 

Den 3 september lanserades den fjärde menyn i raden och den går under benämningen ”Fokus på Fågel”. Utgångspunkten är att använda hela fågeln som resurs och särskilt belysa den gastronomiska mångfald som blir resultatet om allt på fågeln som smakar gott används. Det är en meny om fem rätter där gästerna erbjuds smakupplevelser som kombinerar det bästa från fågelvärlden. Fokus på fågel serveras som alternativ till menyn ”Det naturliga köket” om åtta rätter.

– Förutom frigående kycklingar, feta ankor och en massa goda ägg finns det väldigt många andra spännande fåglar i vår vilda svenska natur. Fåglarna vi sällan ser eller hör i naturen, eller för den delen möter i våra matbutiker, blir till delikata smakupplevelser på våra tallrikar, säger Mathias.

Mathias fortsätter att gå från klarhet till klarhet då han utan att blinka kastar sig in i sina olika välgörenhetsengagemang. Nu fortsätter han att stödja Världsnaturfondens projekt Rädda Östersjön genom att skänka fem procent av den totala vattenförsäljningen som sker i samarbete med vattenleverantören Nordaq Fresh som skänker en lika stor andel. Precis som vid tidigare teman står fotograf Magnus Skoglöf för konsten på väggarna. Hans fotografier är omisskännliga i den elegans och finstämda atmosfär han gång på gång lyckas fånga.

För mer information:
www.mathiasdahlgren.com

Foto: Magnus Skogslöf

UPP
Translate »