BILAR

MERCEDES-BENZ LANSERAR SG AMG 2014

VAD SÄGS OM GÖTEBORG-STOCKHOLM PÅ UNDER TVÅ TIMMAR?

Ja, om nu hastighetsgränsen i Sverige vore 250 km/t och vägarna låga fria, vill säga.

 

03

 

Mercedes-Benz tredje version av SG AMG har har nämligen, med sina 630 hästar under huven, en elektronisk topphastighet på just 250 kilometer per timme. Det tar 4,3 sekunder tar det att komma upp i hundra kilometer per timme.

Med sin sexliters V12-motor i kombination med en automatisk 7G-Tronic växellåda erbjuder Mercedes SG AMG tre körlägen: ekonomisk, manuell och sport. I vanlig ordning har Mercedes lagt ner stor möda på säkerhet, det egna säkerhetssystemet Pre-Safe (nödbromsar) är inbyggt som standard liksom ett system för mörkerseende.

 

12-1

 

Den som vill lyxa till det lite extra kan välja till en kamera som filmar i 360 graders vinkel samt underhållningssystem för baksätespassagerarna.

 

05

 

Modellerna, fyra motorsystem däribland två hybrider med en liten elmotor, lanseras på utvalda marknader i mars 2014. Priserna kommer enligt uppgift att ligga på mellan 232 050 EUR och 310 600 EUR beroende på modell och utförande. FCm har än så långe inge uppgift om SG AMG kommer  finnas till försäljning i Sverige.

 

09

 

För mer information:
www.mercedes-benz.com

UPP
Translate »