BILAR

MERCEDES PRESENTERAR SLS AMG GT I SLUTVERSION

 Mer Mercedes, denna gång den allra sista versionen av supermodellen SLS AMG GT som presenteras denna vecka i Tokyo och Los Angeles.

 

gallery_1

 

SLS AMG GT lanserades första gången på bilsalongen i Frankfurt 2009. I mars nästa år kommer den sista och slutliga versionen av modellen både som kupé- och cabriolet.

Med en elektroniskt kontrollerad topphastighet på 320 km/t är det med våra svenska hastighetsgränser kanske svårt att motivera ett köp, dock är det heller inte så många som överhuvudtaget kommer att få möjligheten att göra denna investering: det görs nämligen bara 350 exemplar.

 

gallery_4

 

3,7 sekunder tar det att komma från noll till hundra och med en motor som dricker 19,9 liter bensin per 10 mil vid stadskörning är det inte direkt en miljövän vi talar om, SLS AMG GT hamnar lätt i miljöklass G. Motorn, en 6,3 liters V8 huserar 591 hästkrafter.

Utförande och design finns det inte mycket att orda om, det här är en bil som kommer få uppmärksamhet. Försäljningen startar i mars 2014. Mercedes bekräftar priset senare i år.

För mer information:
www.mercedes-amg.com

UPP
Translate »