NORDAMERIKA

MEXICO CITY HOTELL: DOWNTOWN

Med sina endast sjutton rum ger Downtown Mexico snarare känslan av att komma hem till någon än att checka in på hotell.

003dshabitadowntown_kopie_0

Till skillnad från systerhotellet Distrito Capital är Downtown Mexico inget nybygge utan ryms innanför väggarna i en av områdets äldsta byggnader från 1600-talet. Här bodde på sin tid grevinnan María Magdalena Dávalos de Bracamontes y Orozco och gav området den fashionabla status som det har än i dag.

017dsdowntown_kopie_0

Hotellets originalinteriör har självklart bevarats i så stor utsträckning som möjligt och alla rum har en alldeles unik karaktär. Att detta har varit en grevinnas palats avslöjas bland annat av den enorma takhöjden på över fem meter, och när man slår sig ner på den stora takterrassen så förstår man att hon inte direkt skämdes för att visa upp sin rikedom. På taket finns även den väl tilltagna poolen kring vilken man med fördel tar plats i någon av solsängarna. Kontrasterna mellan den äldre byggnaden och den moderna inredningen gör Downtown Mexico till ett spännande hotell.

029dsdowntown_kopie_0Här omsluts man av den gamla tidens hårda ytor med murstensväggar och terrakottabelagda golv samtidigt som man njuter av all tänkbar modern komfort. Här finns både rymliga och bekväma sängar, spatiösa badrum med både regnskogsdusch och badkar, trådlöst bredband och stora teveapparater. Naturligtvis finns minibar och ett generöst urval av diverse tidningar och magasin i varje rum.

016dsdowntown_kopie_0

Hotellet har en egen restaurang som finns i direkt anslutning till den grönskande innergården – att inta en måltid här är att rekommendera, om än bara för känslan att sitta i en oas mitt i storstaden. Att avsluta måltiden en trappa upp i utomhusloungen är ett absolut måste; här träffas både tillresande och lokalbor för att i en avslappnad atmosfär påbörja eller avsluta en kväll i Mexico City.

För mer information:
www.downtownmexico.com 

UPP
Translate »