EUROPA

MOSKVAS LYXHOTELL: RADISSON ROYAL HOTEL

I den näst högsta av de av moskoviterna kallade ”Stalinskyskraporna” har Radisson sedan ett par år tillbaka sitt ryska paradhotell Radisson Royal Hotel

exterior

Namnet säger det mesta, det är klassisk hotellelegans som gäller både i hotellets rum och i lägenheterna som finns att hyra som bostäder eller långtidsboende. Hotellet är centralt beläget och vid ankomst känner man historiens vingslag med det samma. ”Stalinskyskraporna”, eller ”De sju systrarna” som de ofta kallas eftersom det är sju likartade byggnader, är magnifika att se på.De kan inte annat än beskrivas som monument byggda med samma teknik som amerikanska skyskrapor fast i rysk barock och gotisk stil.

room4

Radisson Royal Hotel (tidigare Hotel Ukraina för den som känner till Moskva) har nästan 500 rum och lägenheter, alla varsamt renoverade till absolut högsta standard. Ett boende i toppklass i kombination med generösa utrymmen för konferenser och banketter gör det till ett bra val både för den som reser till Moskva för att turista samt för den som besöker staden i affärssammanhang.

Lobby

Här finns både bibliotek och affärscenter, 24 timmars room service, inte mindre än nio restauranger och barer samt ett gym och spa med en generöst tilltagen inomhuspool. Även om du kanske inte hyr den, be att få titta på presidentsviten. Med sina 370 kvadratmeter innehållande tre badrum, två separata sovrum och B&O-underhållningssystem är detta utrymmen man aldrig vill lämna. I det spatiösa vardagsrummet finns ett piano från Schimmel som bara väntar på att få underhålla.

SONY DSC

För mer information:
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-collection-moscow

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida