NORDAMERIKA

NEW YORK CITYS SENASTE LYXHOTELL

The Big Apple, staden som aldrig sover, The Center of the Universe. Kärt barn har med rätta många namn; vi talar om staden som har något att erbjuda alla.

NYC

Foto: Pontus Larsson

Fråga någon som aldrig har varit i New York City om hur de ser staden framför sig, och det märkliga är att varje berättelse, även serverad av den som alltså inte varit där än, kommer att innehålla ett spår av sanning. New York City finns i vår vardag genom filmer och nyhetsprogram.

Skickliga filmmakare och duktiga PR-människor har sedan länge arbetat med att profilera New York City som staden där allting händer dag efter dag, vecka efter vecka och så vidare. Å andra sidan känns det som att de inte hade behövt göra någonting, New York City behöver liksom inte vare sig förfinas eller göras om, hon är precis som hon är. Inklusive ångan som tycks komma ifrån ingenstans och väser upp från underjorden.

Precis som på film, fast i verkligheten, bjuder New York City på sig själv med största självklarhet. Hur man vill uppleva staden beror på vilka preferenser man har. Vill du uppleva det hetsiga storstadslivet kring Fifth Avenue, SoHo eller Wall Street? Ja, men så gör det! Är det lyxiga restauranger, nattliv och klubbar du söker? Visst, ta för dig bara! Kom inte och säg att det bara är stress som gäller i en storstad, i New York kan du ta en morgonpromenad i Central Park medan solen stiger och yrvakna stadsbor rastar sina kopplade älsklingar.

Eller varför inte spendera någon halvdag på The High Line, den övergivna järnvägslinjen ovan jord som skär genom tjugotvå kvarter och nu har gjorts om till en grönskade oas, en prunkande trädgård mitt i staden. Det här är ingen guide till New York City, men vare sig du är trogen besökare eller ska dit för första gången, så har vi på First Class Magazine några bra nyheter att dela med oss av: två hotell och en restaurang.

LÄS OM
THE QUIN HOTEL
THE NEW YORK EDITION HOTEL
THE CLOCK TOWER

UPP
Translate »