UTVALT FÖR DIG

NEW YORK FÅR NY FLYGPLATS

New York City får en ny flygplats. Ett nytt LaGuardia Airport (LGA) ska byggas med gemensam och enhetlig terminal närmare Grand Central Parkway.

AirsideAerial

Huvuddelen av den första halvan av den nya terminalen är planerad att öppna 2019, och hela flygplatsen ska stå klar 18 månader senare. Terminalen kommer att utformas för att i framtiden kunna inrymma ett AirTrain som förbinder flygplatsen med tåg till tunnelbanan vid Willets Point liksom en helt ny färjelinje. Investeringen beräknas uppgå till ca 25 miljarder kronor (4 miljarder dollar).

– Naturligtvis är vi glada över detta besked. Vicepresident Joe Biden hänvisade också till vår turismstatistik från förra året och det tydliga sambandet mellan förbättrad infrastruktur och turism, kommenterade Fred Dixon, vd och koncernchef för NYC & Company.

Konstruktion på första halvåret inleds efter ett slutligt godkännande från styrelsen för hamnmyndigheten i New York och New Jersey. Detta godkännande väntas under första delen av 2016; majoriteten av första halvan av projektet beräknas öppna passagerare 2019, med fullbordandet planerad till cirka 18 månader senare.

”New York hade förr en aggressiv, kan-göra-inställning till stor infrastruktur i – och i dag, ska vi gå vidare med den inställningen igen. Vi ska förändra LaGuardia till en globalt känd, 21:a århundradets flygplats som är värdig staden och staten New York. Jag vill tacka våra många partners som har förenat sig med oss för att bygga den flygplats som New York förtjänar”, sa Guvernör Cuomo.

UPP
Translate »