NORDAMERIKA

NEW YORK: MEATPACKING DISTRICT ÄR MÅNADENS STADSDEL

Meatpacking District, i New York City, erbjuder shopping i exklusiva butiker, luncher och middagar på spännande restauranger och ett pulserande nattliv

9dfdcac0f7fb4df4_800x800arFoto: Julienne Schaer

Flera av stadsdelens hotell har takterrasser med en svindlande utsikt över Manhattan. I september är Meatpacking District månadens stadsdel i NYC & Companys kampanj Neighborhood by Neighborhood som ska hjälpa turister att uppleva nya områden i staden utanför de traditionella turiststråken.

Meatpacking District i New York City har fått sitt namn från tiden då stadsdelen var mittpunkten för stadens köttindustri och området var fullt med slaktare. Meatpacking District har behållit sin historiska framtoning med kullerstensgator och karaktäristiska tegelbyggnader. Idag är stadsdelen känt för sina eleganta butiker, högklassiga restauranger och pulserande nattliv. Stadsdelen är tillgängligt via tunnelbane-linjerna 1, 2, 3, A, C, E och L.

8fe77a5d05bbf265_800x800arFoto: Tagger Yancey IV

– Den här månaden är vi glada övar att kunna lyfta fram en av New York Citys mest livliga och trendiga stadsdelar, Meatpacking District, säger Fred Dixon, President och CEO för NYC & Company. – Området är fullt av historia, läckra restauranger, populära sevärdheter, livliga butiker och eleganta hotell.

Vad kan man hitta på i Meatpacking district då?

– High Line, en förhöjd offentlig park som sträcker sig från norra Gansevoort Street till West 30th Street, och mellan Tenth och Eleventh Avenue. Här kan besökarna promenera och njuta av grönska, konstinstallationer och genomtänkta sittplatser. Den sista delen av parken som sträcker sig en omkring 8 kilometer till 34th Street beräknas öppna i höst.

– Whitney Museum of American Art, som visar moderna amerikansk konst från 1900-talet, håller på att bygga ett 9-våningars museum mellan High Line och Hudsonfloden. Museets nya byggnad öppnar våren 2015.

– I Meatpacking District finns flera lyxiga butiker, som Diane von Furstenbergs flaggskeppsbutik och Christian Louboutins butik för män som öppnade 2012. Andra butiker i området är Joie, som är känd för sina fina toppar i siden, Jeffrey, modebutiken som erbjuder sina favoriter av exklusiva modedesigners och den klassiska T-shirtsbutiken Lilla P. Cykelentusiaster hittar snygga cykelkläder och -accessoarer hos brittiska Rapha Cycles butik.

– Chelsea Market, där National Biscuit Company tidigare höll till, är nu en saluhall och galleria. Här hittar besökaren crepes hos Bar Suzette, Amy’s Bread serverar nybakat bröd, köttpaj äts hos Tuck Shop medan mac ’n’ cheese lagas av Ronnybrook Dairy.

– Flera spännande restauranger finns i stadsdelen. Jean-Georges Vongerichtens restaurang Spice Market som serverar exklusiv asiatisk street food, som ångade dumplings med räkor och förkolnade chilimarinerade grillspett. Dos Caminos är känd för aptitretande mexikansk mat och Fig & Olive är känd för sina moderna och läckra medelhavsrätter. Macelleria är ett italienskt stekhus som är specialiserad på köket i norra Italien.

– Bakehouse Bistro & Bar är ett franskt café och bistro, som serverar allt från franska bakverk på morgonen och sallad niçoise med grillad tonfisk till lunch och middag.

– Besökare som vill utforska mer av Meatpacking District kan förlänga sin vistelse på något av områdets hotell. Dream Downtown är ett hotell med takterrass och pool på taket och flera restauranger och uteställen som PH-D och The Beach. Hotellet har flera glamorösa loftinspirerade rum och sviter.

Gansevoorth Meatpacking NYC är ett chict hotell med 360 graders panoramautsikt över New York City. Hotellet erbjuder en fantastik utsikt över både Manhattan och Hudsonfloden, som kan insupas från hotellets takpool. På taket finns även baren och loungen Plunge. Hotellet har även en spa- och träningsanläggning, utomhus grill och nattklubben Provocateur.

Stadsdelen är även populär för sina uteställen. Baren Hogs & Heifers, som öppnade 1992, är känd för att personalen, och även kända gäster, dansar på baren. Besökare som vill se liveframträdanden bör gå till Highline Ballroom, här ges konserter med inriktningar mot R&B, rock, pop och jazz.

– För New Yorkbor och besökare som vill koppla av i Meatpacking District finns det flera spaanläggningar och salonger. Några exempel är Bumble and bumble, en häftig frisersalong, Exhale spa, som erbjuder spabehandlingar och träningsklasser samt Prieto Select, som är en hår- och makeupsalong.

För mer information:
www.nycgo.com/nxn

UPP
Translate »