NORDAMERIKA

NEW YORK: SOHO GRAND HOTEL

sg_north_loft_bed-1 (dragen)

Soho är en spännande stadsdel och där checkar du med fördel in på en av New Yorks första design-hotell, The Soho Grand Hotel. Sedan uppförandet 1996 har hotellet varit en destination. Här bor man bäst i storslagna sviter på 16:e våningen, inredda av Bill Sofield i lyxiga material och dova vilsamma färger.

Hela hotellet osar New York-cool. Vill man ha det där lilla extra bokar man en av penthouse-sviterna. I The Club Room vars inredning påminner om en exklusiv ”speakeasy” anordnas det ofta event och utställningar. Sjunk ned i djupa eleganta soffor och njut av exotiska cocktails. Hundägare är varmt välkomna att checka in med sina älsklingar som just fått en egen hundpark att rastas i.

sg_suite_bathroom

Från Soho når man enkelt några av New Yorks bästa restauranger, som den kritikerrosade Acme, med samma ägare som klassikern Indochine. På Acme stannar man gärna hela kvällen. Inled med drinken ”Foxy Brown” innan det är dags att avnjuta de kulinariska rätterna signerade danske kändiskocken Mads. Menyn är internationell, Langoustine med Foie Gras är en gastro- nomisk sensation! Låt den charmerande och kunnige sommelieren hjälpa er att välja vin. Smyg sedan ned för trappan till den ”hemliga” baren för dans och mer drinkar blandade av New Yorks bästa mixologists. För en lugnare men lika kändistät kväll bege er till Omen som är en Japansk klassiker.

sg_north_loft_bath

En av New Yorks senaste tillskott på restauranghimlen är Bill’s. Restaurangen är en underbar anledning att bege sig Uptown. Dedicera en dag till shopping på exklusiva varuhuset – Barney’s. På Barney ́s finns New Yorks bästa urval av modevarumärken och här shoppar man i en lugn, minimalistisk och exklusiv miljö med förstklassisk service.

sg_north_loft_living2

En av sviterna på Soho Grand Hotel

ACME Interiors

Restaurang Acmes interiör

Barney’s erbjuder även privat shopping; njut över lunch på Fred ́s at Barney’s, medan en tränad stylist väljer din garderob.Kort sagt, i New York har man inte en tråkig sekund.

Text: Cecilia Ingesson

För mer info:

Soho Grand Hotel
Restaurant Acme
Barneys

UPP
Translate »