NORDAMERIKA

NEW YORK: THE QUIN HOTEL

Ett av New Yorks senaste lyxhotell finns på hörnet av Sixth Avenue och West 57 Street. Välkommen till The Quin.

Quin3_Ext_02_VERTICAL

Doften av New York slår emot oss direkt när vi kommer upp på en tvärgata till Fifth Avenue. Det är i skymningen och stressade New York-bor försöker tålmodigt dela trottoarerna med turister från alla världens hörn, det vill säga sådana som tittar mer uppåt än framåt.

För första gången någonsin tar vi tunnelbanan från John F Kennedy International Airport in till centrala Manhattan. Det är första, men inte sista gången. Faktum är att vi är tvungna att fråga oss själva varför vi har envisats med annan transport under alla tidigare besök till New York City. Att det på den här resan berodde på ett missförstånd med den bokade chauffören är en annan berättelse. Så det får vara det första tipset i den här berättelsen: om tiden är viktig, så sparar du bara en kvart på att ta taxi. Sky Train från JFK till Jamaica Station, snabbt och enkelt byte, Manhattan nästa.

Quin Lobby_Magnum_Philippe Halsman_Photographer Weegee

På hörnet av Sixth Avenue och West 57 Street hittar du The Quin Hotel. Det nitton våningar höga huset ser ganska så beskedligt ut, och känslan när man kommer in i foajén är att det är ett boutiquehotell. Men med sina över 200 rum och sviter – de två översta våningarna består av ett spektakulärt penthouse med en grandios takterrass – är det en känsla som bedrar. Däremot eftersträvar man, och lyckas med, att förmedla känslan av intimitet i kombination med exklusivitet och avskildhet. Receptionen är diskret placerad längst bak i foajén som även fungerar som rena konsthallen.

KONST I FOKUS

ParkView

Allt sedan The Quin, eller The Buckingham Hotel som det hette vid öppnandet 1929, slog upp sina dörrar har det fungerat som ett vattenhål för konstnärer och artister. Så är det även idag, och hotellet tar fortfarande emot konstnärer som, mot att visa upp sina konstverk för hotellets gäster, ibland får bo här gratis. The Quin har till och med gått så långt att de har en egen konstkurator, D K Johnston, som med van hand och tränat öga ser till att man alltid visar upp det allra senaste inom olika konstformer. När vi anländer pågår en vernissage med en schweizisk konstnär som har dragit fulla hus. Vinet flödar, kanapéerna går åt som smör i solsken och det märks verkligen att de inbjudna gästerna är vana vid The Quins ”salonger”.

PH Entrance Foyer

Stämningen är helt enkelt på topp. Och den når ända upp till de översta våningsplanen. Den över 300 kvadratmeter stora sviten breder ut sig över hela tre våningar och har terrasser på samtliga våningsplan. Det är snyggt så det förslår inomhus, och utsikten från de olika terrasserna är storslagen. Här uppifrån ser man tydligt de kringliggande högre byggnadernas belysta fasader. Det skimrar i guld och det glittrar i stål. Vi befinner oss ju inte jättelångt över Manhattans gatunivå, men vi kan bara ana trafiken där nerifrån under tiden vi beundrar utsikten mot Central Park. Vi insuper atmosfären och konstaterar att vi härifrån har en perfekt utgångspunkt för Midtowns stora utbud av shopping och kulturella aktiviteter.

FEMSTJÄRNIG SERVICE

1700 PH Master Bedroom

Samtliga rum och sviter på The Quin är stilrena och moderna. Sängarna från Dux är underbara, och man behöver inte ens lämna dem för att sköta de elektriska mörkläggningsgardinerna. Inte heller behöver man röra sig en meter för att boka en personal shopper på varuhuset Bergdorf Goodman som ligger några stenkast bort: tryck ner den färdigprogrammerade knappen på telefonen bara. The Quins conciergeservice, attachéerna som de kallas här, hjälper till med vad det än måtte vara utifrån varje enskild gästs unika önskemål. Även om du inte har ett särskilt önskemål om någon speciell aktivitet som måste bokas, så rekommenderar vi starkt att ta ett snack med attachéerna som besitter en enastående kunskap om vad det är som är på gång i New York City, vilka gallerier och museer som är bäst att besöka under vissa tider och så vidare. De kan verkligen sin stad. Hotellets restaurang, The Wayfarer, har öppet från tidig morgon till sen kväll och går under benämningen ”Classic American. Redefined.”

Corner King NK

Den väl tilltagna frukostmenyn består av inslag som till exempel belgiska våfflor och buttermilk pancakes. För gästen med riktigt bra morgonaptit rekommenderas en klassisk steak and eggs. På lunch- och middagsmenyerna är utbudet mycket varierat och man erbjuder allt från sushi och hamburgare till tre olika skaldjursplatåer. Också den som bara vill ta en drink är naturligtvis välkommen till the Wayfarers bar, där bland andra prisbelönta bartendern Christian Sanders med stor entusiasm tar sig an beställningar och serverar det ena konstverket efter det andra. The Wayfarer är en fristående restaurang i samarbete the The Quin, så förvänta dig allt annat än en sliten hotelltaverna. Överhuvudtaget var vår vistelse på The Quin ett stort nöje.

Wayfarer Restaurant Windows

Läget är perfekt, servicen är utmärkt, på rummen finns det inget att anmärka och som gäst här känns det som om man egentligen bara behöver koncentrera sig på en enda sak: att trivas. Närheten till Central Park, Carnegie Hall, Fifth Avenue och för all del Times Square om det nu lockar, gör att man utnyttjar tiden effektivt och hinner med allt man planerat utan att behöva stressa. The Quin är ännu ett i raden av lyxhotell i Midtown, men det känns personligare och mer genuint än flera andra som vi har bott på, och uppenbart är det inte bara vi som har upptäckt detta. The Quin är nominerat till Travel+Leisures WORLD’S BEST-lista inför 2016. Inga skulle bli mindre förvånade än vi om de kammar hem priset.

För mer information:
www.thequinhotel.com

LÄS OM
THE QUIN HOTEL
THE NEW YORK EDITION HOTEL
THE CLOCK TOWER

UPP
Translate »