MAT OCH DRYCK

NY STOCKHOLMSKROG: STRANDVÄGEN 1

Stockholm har blivit ännu krogtätare nu när Pelle Lydmars två nyheter slagit upp portarna. Vägg i vägg ligger Strandvägen 1 och Michelle van der Milles – ”Milles”.

strandvagen111ny

STOCKHOLMS MEST FASHIONABLA ADRESS har fått en rock-chic makeover! Strandvägen 1 är som att komma hem till en berest rockstjärna. Det är inte enbart inredningen som bidrar till luxuös hemma-hoskänslan, Lydmar har via sitt rykte som ”guru” lyckats samla Stockholms mest välrenommerade personal. Restaurangchefen Jenny Strömberg har flyttat runt hörnet från Riche och ansvarig för Milles, kort för Michelle van der Milles är ”kändisstammisarnas” favoritvärdinna Tina Lund, från Pa&Co/Teatergrillen som återvänt från New York. Milles har redan blivit Stockholms vardagsrum no 1!

Vårsolen strålar, uteserveringen på Stockholms exklusivaste adress är sprängfylld när intervjun med Johan Swederus, Lydmars högra hand och kompanjon, inleds.

strandvagen16

Hur började detta?

– Det började med att fastighetsägaren Carl Hirsch, frekvent besökare på Lydmar hotell, frågade Pelle om han kunde vara intresserad av att skapa en restaurang. I sin tur frågade Pelle mig över en lunch ifall jag kunde tänka mig att bli hans kompanjon, berättar Johan och fortsätter.

– Det är Pelle som är drivkraften bakom allt från inredning, koncept, musik och konst. Vi anlitade arkitektbyrån Stylt för att förverkliga hans vision.

Vad har ni främst inspirerats av?

– En kombination av New York, sober elegans, klassisk dansk arkitektur och mycket humor, ler Johan.

strandvagen11ny

Berätta lite om de olika restaurangerna.

– Milles skall vara som ditt andra vardagsrum, lite rock’n’roll där alla känner alla, berättar Johan.

– Milles har bara ca 45 sittplatser, här sitter man nära och pratar mellan borden, berättar Jenny. Strandvägen 1 har 120 platser med en klassisk internationell framtoning. Menyn är omfattande, säsongsanpassad och byts var tredje månad. Vi serverar även frukost hela dagen. Vår fantastiska köksmästare Mattias Berggren kommer från Lydmar, avslutar Jenny.

Arkitekt Angeliqa Jansson förtydligar:

– Det är många utmaningar med en vördnadsfull adress som Strandvägen 1. Vi ville ta vara på den fantastiska vyn och erbjuda något för alla typer av gäster. Vårt mål var att kreera rum för förtroliga samtal, affärsluncher, romantik och singelgäster.

– Vi tänkte oss en rockstjärna ”Pelle Lydmar” som flyttar in och adderade internationell ”laid back” New Yorkig attityd till den anrika byggnaden. Vi inredde med danska klassiker som Wishbonestolar så även den passerande Svenskt Tenngästen skulle känna sig hemma, berättar Angeliqa.

Strandvägen 1 är ett välkomnande tillskott till en avsomnad del av Stockholm. Maten är utsökt, sommeliern guidar proffsigt genom den väl tilltagna vinlistan, men det är främst Milles med sitt slinka förbi-läge, familjära stämning och väggar fyllda med Jespers Walderstens konst som kommer att locka. Som Pelle Lydmar själv sa på invigningen:

– Det här gör vi för att ha kul med gästen i fokus, en krog som skall få dig att trivas och ha roligt!

För mer information:
www.strandvagen1.se

Text: Celia Ingesson Foto: Erik Nissen Johansen

 

 

UPP
Translate »