PRODUKTNYHETER DESIGN

NYA FORMER FRÅN ALESSI

”Ellipse” är designern Abi Alice svar på Alessis inbjudan till att arbeta med skuret och vikt tunnstål

I den här tillverkningsprocessen kombineras möjligheterna med ny teknik och det hantverk som utgör företagets expertis inom behandling av rostfritt stål. Den här processen sker fortfarande på Alessis fabrik i Crusinallo i Italien. Abi Alice fascineras av den skulpterade, rena och minimala formen hos ellipsen, som hon även använde under projektet ”Octave” 2014, och har därför utvecklat en serie mångfunktionella behållare.

alessiDe består av tre ellipsformat och kan användas i olika sammanhang: i köket, matsalen, vardagsrummet, arbetsrummet och på kontoret. Vid utvecklingen av ”Ellipse” gjorde designern en minutiös färgstudie, och serien finns i kombinationerna Super White/gul/Super White, turkos/Super White/turkos och gul/turkos/gul. Dessa tre serier följs av ett mindre uppläggningsfat i polerat rostfritt stål eller rostfritt stål med 24-karats guldplätering. De är avsedda för smakfull servering av aptitretare, plockmat, choklad eller smågodis på bordet.

Kollektionen kompletteras med ett skrivbordsset som består av en brevhållare och en hållare för pennor, gem och annat kontorsmaterial. Settet finns i spegelputsat rostfritt stål och turkost, Super White eller gulfärgat stål. De olika designerna och färgvalen i kollektionen “Ellipse“ uppmuntrar till kreativitet för mångsidig användning varje dag.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida