MAT OCH DRYCK

NYA SMAKA PÅ STOCKHOLM – ROLIGARE, VASSARE, GODARE

Matfestivalen Smaka på Stockholm intar Kungsträdgården även denna försommar

DSC_1188

Det är den 23:e gången festivalen går av stapeln och i år firar man med ett nytt koncept med fler och bredare matupplevelser. Här samsas Food Trucks med Ytterstadens Pärlor, Innerstadskrogar, Fine Dining-restauranger och Pop-up Restauranger. Vill du laga maten själv kan du besöka Culinary Theatre där Sveriges Mästerkockar kända från teve lär dig allt de kan.

Och inte behöver du gå hem tomhänt heller; på Salutorget kan du köpa det mesta som hör till livets goda, t ex charkuterier, ostar, surdegsbröd (javisst är det Sébastien Boudet som bakar!), must, saft och mycket annat gott från regionen.

DSC_1199

First Class Magazine gjorde en liten smaksafari för att testa några av årets nykomlingar, och vi kan intyga att det kommer att bjudas på härliga läckerheter.

Vi besökte BunBun som är en kul nyskapande food truck som låter den franska baguetten möta det vietnamesiska köket. Efter det var det dags för ett besök i Rågsved hos omåttligt populära Babas Burgers & Bites där vi kalasade på läckra latino-burgare. Sedan bar det av ut på Skeppsholmen och till restaurang Hjerta med deras nya spännande och rökiga koncept och trevliga uteterrass, en restaurang som verkligen tar den rökta smaken på allvar.

DSC_1191

Som avslutning tog vi oss bort till trendiga restaurang Farang med sydostasiatiska förtecken, där vi avnjöt ljuvliga grönmusslor med thaibasilika och algkaviar.

Det här bådar mycket gott för årets festival som lär bli en skön mix för alla åldrar och smaker. Gör som vi och boka in den 4-8 juni i almanackan!

Foto: Björn Waenerlund


Läs mer på:
www.smakapastockholm.se


UPP
Translate »