EUROPA

NYTT HOTELL: STORY HOTEL STUDIO MALMÖ

First Class Magazine checkade in på nyöppnade Story Hotel Studio i Malmö

hogupplost-bild-studio

WORK, STAY, PLAY är ledorden för det nyöppnade Story Hotell i Malmö, berättar hotellchefen Sebastian Kamieniarczyk. —Huset skall vara en levande plats med inriktning på konst, musik, design, inredning och vi samarbetar med både Minc och Slagthuset här i Malmö. Tillsammans med lokala ambassadörer har vi även tagit fram en egen Cityguide med förslag på upplevelser i Malmö, berättar han.

STORY Hotel Malmö ligger i det nybyggda STUDIO Malmö på Nordenskiöldsgatan, 5 minuters gångavstånd från Malmö Centralstation. Hotellet är företagets tredje öppnade hotell, de andra två återfinns i Sundbyberg och Stockholm. Hotellet har 95 rum fördelat som ligger på de översta våningsplanen.

p27a6796_red

Öresund och Malmö kanaler möts på tre sidor av hotellbyggnaden och utan andra närliggande, höga byggnader ger det hotellvistelsen en luftig känsla. Gästen bokar och betalar online, får en kod skickad till sig, vilken fungerar som en dörrnyckel. Detta för att frigöra tid till personalen i den öppna receptionen på bottenvåningen, som skall fokusera mer på välkomnandet av gästen.

Vi får ett fräscht och modernt inrett rum på 12:e våningen. Rummet ger ett sobert och luftigt intryck med fönster som sträcker sig längs hela ena sidan, från golv till tak. Detta ger oss en härlig panoramavy över Malmö som sträcker ut sig nedanför oss.

story22

Vi tar hissen ner till bottenvåningen där invigningen nu har börjat för de inbjudna gästerna. Det serveras en välkomstdrink bestående av Champagne och lycheepuré; läskande! Stämningen stiger och efter ett tag ombeds vi åka upp till restaurangen på 14:e våningen för servering av mat och dryck.

Stora fönster täcker tre sidor av restaurangen och vi har en härlig utsikt över Öresund och ett Malmö som glittrar i kvällens ljus. Restaurangen har fått namnet Grilljanne. Inspiration till detta namn uppkom då driftschefen Peter Bengtsson läste en biografi om Hjalmar och Märtha Söderberg där restaurangen ”Jones Grill” nämns. Detta var den första kända grillrestaurangen i Sverige dit kultureliten i Stockholm begav sig på slutet av 1800-talet. Dessa besökare syntes, hördes och klädde sig speciellt; gärna i gula hattar och skor. Därför är även personalen ikväll iklädda gula hattar och specialsydda långa förkläden som skall se ut som västar.

p27a6829_red

Vidare berättar Peter Bengtsson att tillsammans med kökschefen Mattis Askman och restaurangchefen Baltatzar sätts menyn samman och det serveras mat där man sätter till asiatiska smaker. Smakprover på dessa rätter serveras i små skålar i restaurangen under kvällen. Munsbitarna ser fräscha ut och vi provar nöjt de olika rätterna med överraskande smakkombinationer. Från restaurangen går det en dörr direkt ut till den öppna takterrassen. Det är en härlig känsla att stå ute och blicka ut över Malmös nattljus och Öresund medan en havsbris leker i håret. Kvällens invigning övergår till natt och det är dags att dra sig tillbaka till rummet.

Efter en god natts sömn i den sköna sängen serveras frukost i restaurangen på 14:e våningen. Detta är ett trevligt sätt att börja dagen, att sitta i lugn och ro och med den härliga utsikten över Malmö och Öresund.

För mer information:
storyhotels.com/studiomalmo

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida