DESIGN

OFFICINE PANERAI: INNOVATION & PRESTATION

I över 150 år har Officine Panerai inte bara producerat en rad fina urverk, de har dessutom kommit med snillrika uppfinningar och lösningar som knappast har lämnat någon i den exklusiva världen av högpresterande klocktillverkare oberörd.

Luminor 1950 3 Days Chrono Flyback

PAM00524

Officine Panerai lanserar en kronograf med ”flyback”-funktion och en automatisk rörelsesensor med en kraftreserv på tre dagar. Uret finns att få i en sportig version av stål eller en något mer elegant i rött guld. Luminor 1950 3 Days Chrono Flyback är den första klockan där man använt den nya P.9100 kalibern, helt och hållet utformad och tillverkad på Officine Panerais urmakeri i Neuchatel. Flyback-funktionen styrs av en knapp som sitter intill klockan åtta och med ett enkelt tryck förflyttar sig visarna till noll. Alla material är naturligtvis av högsta kvalitet och och klockan tillhör varumärkets Contemporary Collection.

Radiomir 1940 3 Days

radomir

I detta ur har de väsentliga delarna av Officine Panerais design integrerats med Haute Horlogeries tekniska lösningar vid val av material och i konstruktionen av varenda detalj. Boetten till den nya Radiomir 1940 3 Days gör sin debut i den historiska kollektionen. Den är tillgänglig i stål eller rött guld och utrustad med P.3000 kaliber som är ett manuellt uppdraget urverk med en kraftreserv på tre dagar. Detta fantastiska urverk kan beundras genom det stora safirkristallfönstret på baksidan. Stålklockan är utrustad med en svart läderrem medan guldklockan kommer med en brun alligatorrem. Även Radiomir 1940 3 Days tillhör Panerais historiska kollektion.

Luminor 1950 Regatta 3 Days Chrono Flyback Titanio

PAM00526 press

Ur förbundet mellan Officine Panerai och den glamourösa världen av vintage- seglatser föddes Luminor 1950 Regatta 3
Days Chrono Flyback Titanio. Klockan har en automatisk rörelsesensor med tre dagars kraftreserv. Det speciella med detta ur är att den har en nedräkningsfunktion som har särskilt framtagen för kappsegling. Tack vare innovationen av den nya P.9100/R-kalibern är det mycket enkelt att använda denna funktion. Klockan, som ingår i Panerai Contemporary Collection, är tillverkad av borstad titan och är vattentålig ända ner till 100 meter.

För mer information:
www.panerai.com

www.nymansur.com

Text: Eva Juhlin-Dannfelt

UPP
Translate »