MAT OCH DRYCK

OPERAKÄLLAREN + FRIENDS ARENA = SANT

Friends Arena satsar på helt nya matkoncept och öppnar under våren två nya restauranger inne i arenan i samarbete med Operakällaren.

bildStefano Catenacci & Thomas Perslund. Foto: Peter Jönsson

De nya restaurangerna får namnen West Lounge c/o Operakällaren och East Lounge c/o Bakfickan. För matkoncept och menyer står den flerfaldigt prisade kocken och hovtraktören Stefano Catenacci.

– Det ligger i tiden att restauranger med hög kvalitet på maten etablerar sig utanför stadskärnorna och för oss känns det otroligt spännande att få göra det på Friends Arena och därmed bidra med något helt nytt i arenasammanhang, säger Stefano Catenacci.

Restaurangerna har lite olika koncept, med det gemensamt att de satsar på högkvalitativa råvaror i en avslappnad miljö. På West Lounge c/o Operakällaren erbjuds en trerättersmeny med bordsservering, i en så kallad open kitchen-miljö, där gästerna kan se när kockarna arrangerar maten. I East Lounge c/o Bakfickan erbjuds ett enklare matkoncept i bufféform.

Båda restaurangerna har fullständiga rättigheter och kommer även att erbjuda ett högkvalitativt dryckessortiment. Restaurangerna, som är en del i Friends Arenas premiumpaketerbjudande, kommer att premiäröppna i samband med finalen av Melodifestivalen 14 mars 2015 och kommer därefter hålla öppet i samband med evenemang på Friends Arena.

– Vi är förstås väldigt nöjda att kunna erbjuda mat från en av Sveriges absolut bästa restauranger på arenan. För många av våra gäster är evenemanget en helhetsupplevelse och nu kan vi förlänga den upplevelsen med riktigt bra mat och dryck på arenan, säger Thomas Perslund, Managing Director på Friends Arena.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida