MAT OCH DRYCK

PÅSKENS GODASTE SILL

Det enklaste är ofta det lyxigaste! Vi tipsar om påskens godaste stillinläggning, vi har testat ett nytt recept!

Tillhör du skaran som inte kan vänta till påskens buffé ska dukas upp? Är du nyfiken på nytt och kanske rent av lite trött på vanliga inläggningar med senap och dill? Då ska du testa det här receptet som vi snubblade över och provade. Sill inlagd in calvados ger en fräsch, syrlig inläggning. Ett tips till den som inte gillar för söt mat, minska sockret med 0,5 dl.

Äppelsill med calvados – 4 portioner (dubblera gärna, det kommer att gå åt)

Lagen:
0,8 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk äppelcidervinäger
0,5 ättika (12 %)
1 dl socker
5 kryddnejlikor
1,5 dl vatten
4 msk  calvados

Ingredienser:
3 urvattnade sillfiléer
1–2 röda äpplen (gärna Ingrid Marie)

Koka ihop lagen och låt den svalna. När den är kall häller du ner calvados. Skär sillen i bitar och äpplena i tunna skivor. Varva sill och äppelskivor i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn innan du serverar.

Visste du att calvados som består till 100 % av äpplen från Normandie? Vi använde oss av Boulard Calvados Gran Solage som har varunummer 58 och kostar 301 kr/700ml.

UPP
Translate »