MAT OCH DRYCK

PERRIER-JOUËT BELLE EPOQUE 2004 SLÄPPS I BEGRÄNSAD UPPLAGA

Det gäller att hänga på låset den 25 februari om man vill ha en av de 48 buteljerna som släpps

pj

Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 beskrivs som en av varumärkets kronjuveler. Champagnen ska påvisa en balans mellan generositet och elegans: ett vin som just börjat blomma.

Efter en kall vinter och vår med mycket frost började temperaturerna stiga under maj och i början av juni för att sedan sjunka igen, vilket förlängde blomningsperioden med nästan två veckor. Juli var torr med optimal temperatur innan den sjönk igen i augusti. Lyckligtvis återvände värmen igen i september och när det var dags för skörd hade druvorna fått den perfekta balansen av sötma och syrlighet.

Vinet beskrivs som en klart med opaliserad ton med gröna inslag och len konsistens. Doften är rik och delikat med noter av syren och ung frukt som apelsin, persika och grapefrukt, med spår av vanilj och grädde. Smaken är frisk och karakteristisk och utvecklas dynamiskt i munnen med en elegant eftersmak. Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 passar perfekt till kaviar eller skaldjur som havskräftor, kammusslor eller hummer.

Pris: 2999 kr
Volym: 750 ml
Artikelnr: 96063 – beställningssortiment 
Alkoholvolym:12.5 %
UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida