MAT OCH DRYCK

POCHERAD RÖDTUNGEFILÉ

POCHERAD RÖDTUNGEFILÉ FRÅN LISA ELMQVIST

Pocherad rödtunga

Per person behöver du:
200 gr rödtungefilé
1/2 havskräfta, ca 60 gr
1 dl havskräftsås
1 knippe dill
1 knippe persilja
6 potatisar

Så här gör du:
• Koka potatisen.
• Vik ihop rödtungefilén i kastrull med vatten, koka upp vattnet, låt filén sjuda i 7-10 minuter.
• Värm upp havskräftsåsen och värm havskräftan i ugn, 175 gr i 5 minuter. Hacka dillen och persiljan.
• Lägg upp rödtungafilén, havskräftan och havskräftsåsen. Garnera med dill och persilja.

Vinrekommendationer:
Collevite Pecorino (EKO), artikelnummer 2391.
Mont-Redon Réserve Côtes du Rhône Blanc, artikelnummer 2813.

Ingredienserna beställer du lätt från www.lisaelmqvist.se . Lycka till och låt er väl smaka!

FLER RECEPT

UPP
Translate »