DESIGN

POLAROID LANSERAR SOCIAL KAMERA

Brukar du dela dina bilder med vänner via sociala medier men saknar pappersbilderna? Polaroid lanserar kameran som både delar och skriver ut!

pol thumb

I början skickade vi in våra bilder för framkallning. Så kom Polaroid och lät oss skriva ut bilderna med det samma. Nu för tiden tar vi bilder med mobilkameran och skickar dem rakt ut i cyberrymden. Men vad hände med albumen då? Skall barn och barnbarn behöva sitta på internet för att se hur det var i “gamla dagar”? Det tänker Polaroid råda bot på med sin nya sociala kamera som både skickar upp bilderna på t.ex. Facebook och Twitter, men samtidigt låter oss skriva ut bilderna direkt.

Under hösten 2014 kommer kameran som, enligt Polaroid själva, kommer skapa revolution: Polaroid Socialmatic – kameran som både delar och skriver ut. Genom WiFi-uppkoppling kommer användarna att kunna dela sina nytagna foton direkt på sociala medier, men även kunna skriva ut  fotona på “gammal hederligt Polaroid-vis”, det viss säga direkt.

Kameran kommer enligt uppgift ha två linser, en fram och en bak, med 14- respektive 2 megapixlars upplösning. Operativsystemet är Android och kameran kommer att få en 4,5 tums pekskärm.

Priset på kameran har ännu ej bekräftats.

UPP
Translate »