DESIGN

PRECISION I VÄRLDSKLASS

När man hör Chopard tänker man oftast i första hand på juveler, men varumärket har tillverkat urverk sedan artonhundratalet, något inte alla känner till.

lucquattro

Företaget grundades redan 1860 av den 24-årige Louis-Ulysse Chopard i Fleurier i Schweiz. På väggen till den gamla sandstensbyggnaden målade han företagets allra första namn: L.U.C. 1920 flyttade den nu gamla Louis-Ulysse företaget till Genève och på den tiden var det urverk som var deras specialitet. Precisionsinstrument, fickur och kronometrar närmare bestämt. 1963 såldes Chopard till guldsmeden och urmakaren Karl Scheufele och en ny era inom varumärket var född. Scheufele utökade snabbt sortimentet med juveler eftersom det var ett yrke han var väl bevandrad i. 1976 presenterades de första modellerna i serien Happy Diamonds, en serie som gjorde Chopard till ett ”household name” i många kretsar.

Juvelerararbetet är av högsta kvalitet, och smyckena tillverkas med mycket humor och engagemang. Detsamma ska tilläggas att klockorna genom alla dessa år har hållit en genomgående mycket hög klass.

LUC Quattro (bilden ovan)

Chopards välkända linje L.U.C har fått tillökning i form av ett elegant ur i roséguld. L.U.C Quattro är världens första patentskyddade klocka och drivs av det unika “four-barrel L.U.C 1.98 movement”. Med en boett i roséguld, kraftiga romerska siffor och stilrena visare är klockan en dröm att vila ögonen på. Uret är unisex och passar lika bra på kvinnor som på män.

Superfast Spit Second

spitsecond

Än en gång har Chopard, med sin aldrig sinande passion för ypperliga detaljer, lyckats med konsten att tillverka ett armbandsur som är ”one of a kind”. För drygt ett år sedan lanserades Superfast Split Second som är en hyllning till den klassiska motorsporten. Urtavlan påminner om instrumentbrädan på gamla tiders racerbilar.

So Happy Jewellery

sohappy

Chopard har utökat sin kollektion Happy Diamonds med en linje som enkelt kallas So Happy Jewellery. Den utgörs av bedårande smycken i skira pastellfärger. Halssmycket består av ett hjärta i rosa kristall med en inramning av diamanter. Inuti smycket ligger ytterligare tre lösa diamanter i ett ihåligt utrymme. Ringen i 18 carats vitt guld har ett blått eller vitt hjärta av kristall. Även den är ihålig med plats för fem diamanter.

Text: Eva Juhlin-Dannfelt Foto: Chopard

För mer information:
www.nymansur.se

UPP
Translate »