UTVALT FÖR DIG

QATAR AIRWAYS ÖPPNAR KONCEPTRESTAURANG I GÖTEBORG

Qatar Airways och Somm Restaurant & Winebar i Göteborg öppnar ett fine dining-koncept under namnet Göteborg-Doha. Samarbetet är en satsning för att visa upp Qatar Airways femstjärniga service och kvalitet med fokus på maten. I en specialkombinerad sexrättersmeny får gästerna uppleva det bästa av två världar. Restaurang Göteborg-Doha har öppet den 27-28 mars, Lorensbergsgatan 8 i Göteborg.

I slutet av mars öppnar Göteborg-Doha för två exklusiva avsmakningskvällar mitt i Göteborg. Satsningen är ett samarbete mellan Qatar Airways och Somm Restaurant & Winebar, som drivs av den flerfaldigt belönade sommelieren Daniel Gremlin

Menyn är framtagen av Kasper Dall Birch, som arbetar som gastronomisk utvecklingschef på Qatar Airways med erfarenhet från några av världens främsta restauranger. Tillsammans med Somms välmeriterade kockteam under ledning av Daniel Gremlin har en avsmakningsmenyn med sex rätter, som speglar de båda destinationerna, tagits fram. Menyn visar Qatar Airways prisbelönta mat och kvalitet samt att den fungerar utmärkt även i fine dining-miljö.

– Det här är ett uppdrag och tillfälle som vi inte ville missa. Ett oerhört spännande samarbete där vi fått möjligheten att kombinera våra lokala råvaror och nordiska smaker med Qatars kryddiga smaker och dofter. Gästerna kommer få uppleva nya innovativa smaksensationer till utvalda viner, säger Daniel Gremlin, grundare och sommlier Somm Restaurant & Winebar.

Flygbolaget fortsätter sin stora expansion i Europa och i december 2018 landade Qatar Airways första direktflyg på Göteborg Landvetter Airport, som därmed invigdes till flygbolagets andra destination i Sverige. Den nya direktlinjen har öppnat upp för nya spännande möten och minskat avståndet mellan Norden och Mellanöstern.

– Med Göteborg-Doha vill vi bjuda in Göteborgare till en gastronomisk smakupplevelse med influenser från både Qatar och Norden. Att vi har valt att köra konceptet just i Göteborg är för att uppmärksamma direktlinjen mellan Doha och Göteborg, som är en viktig del i vårt europeiska nätverk. Middagsgästerna kommer bjudas på en kulinarisk och minnesvärd upplevelse, som håller samma höga kvalitet som maten ombord, säger Christian Deresjö, Nordenchef Qatar Airways.

Göteborg-Doha håller öppet den 27 och 28 mars och tar emot gäster för en sittning per kväll, klockan 18.00-22.00. Samtliga gäster bjuds på en sexrättersmeny inklusive dryck. Ansök om plats till sittningarna via: http://got-doh.com Adress: Göteborg-Doha, Lorensbergsgatan 8, Göteborg.

Om Somm Restaurant & Winebar

Somm Restaurant & Winebar är en fine dining-bistro ett stenkast från Avenyn i Göteborg. Restaurangen är känd för sin innovativa matlagning som fokuserar på närodlade råvaror med hög kvalitet och sin passion för vin.  Restaurangen byter meny var sjätte vecka för att fortsätta vara innovativa och utvecklas, vilket märkts genom de utmärkelser de fått så som omnämnande i Guide Michelins, Bib Gourmand tre år i rad, Book a Tables pris som årets Göteborgskrog och Årets skandinaviska kök i Sverige. Restaurangen är också en av de högst rankade restaurangerna på Reko.

Om Qatar Airways

Qatar Airways har direktlinjer till de nordiska huvudstäderna Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, och Stockholm från Doha Hamad International Airport (HIA). Business Class-resenärerna kan se fram emot att koppla av i de bekväma sätena, som kan göras om till sängar, ta del av den femstjärniga mat- och dryckeservicen som erbjus ombord samt nyttja Qatar Airways prisbelönta underhållningssystem, Oryx One, som erbjuder upp till 4000 underhållningsalternativ.

Som ett av världens snabbast växande flygbolag har Qatar Airways fler än 200 flygplan med anslutningar via Hamad International Airport (HIA) som flyger till över 160 destinationer. Det prisbelönade flygbolaget har bland annat fått utmärkelserna: “Världens bästa Business Class” på 2018 World Airline Awards, “Bästa Business Class-säten”, “Bästa flygbolag i Mellanöstern” och “Världens bästa First Class flyglounge.”

Foto: Press
UPP
Translate »