MAT OCH DRYCK

RÄTT SÅS GÖR GOTT: NYTT FRÅN ERIKS SÅSER

Erik Lallerstedt lanserar två nya och goda såser: Bearnaise Tryffel och Aioli Saffran

bcz4lb6y19lxy4ykumga

För ett par veckor sedan lanserade Erik Lallerstedt två nya såser: Bearnaise Tryffel och Aioli Saffran. Den förstnämda är en utsökt nyhet som passar bra till det mesta. En sås med perfekt balans mellan fransk dragon och den karaktäristiska smaken av vit tryffel. Utsökt att doppa pommes frites i – men även som sås till allt grillat kött och grönsaker.

Aioli Saffran är en riktig smakupplevelse. En upplevelse där aiolins klassiska och tydliga vitlökstoner samsas med saffranets exotiska smaker. Saffran är en av världens mest exklusiva kryddor, inte minst för att den handplockas från saffranskrokusar. Aioli Saffran passar utmärkt i fiskgrytor och bouillabaisse, till kräftor och skaldjur, men prova den även gärna till grillad hälleflundra med klyftpotatis och ett glas kallt vitt.

Gott – som blir ännu godare

Visste du att Eriks såser numera ingår i den norska koncernen Kavli? Det unika med koncernen är att de grundarna inte hade några arvingar, och därför ingen som kunde ta över företaget. För att säkra företagets framtid upprättades därför en stiftelse: O. Kavli og Knut Kavlis Allmennyttige Fond får samtliga aktier i företaget placerades. Sedan 1962 har all vinst som inte återinvesterats i företaget skänkts bort till välgörande ändamål.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida