MAT OCH DRYCK

RECEPT: PILGRIMSMUSSLA MED RÖKT GRÄDDE

MELLANRÄTT

Det här receptet är en del av Johan Backeus whiskymeny. 

Förrätt

Ingredienser (för 10 personer):
10 st. pilgrimsmusslor
1 dl yuzu
½ dl olivolja
½ chilifrukt
5 kvistar koriander
salt och peppar
3dl grädde
3st minigurkor
100g mandel
6 st. Granny Smith äpple
5 kvistar dill

Så här gör du:
Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor. Strimla koriander och dela chilifrukten fint. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Grillad grädde
Häll grädden i en bunke och ställ in i grillen ca 10-­‐15 minuter. Smaka av med salt.

Saltad gurka
Skär minigurkan på längden i tunna skivor och salta lätt.

Saltrostad mandel
Rosta mandel tillsammans med salt i ugnen på 170 °C i ca 15 min.

Granny Smith äpple
Skär ett äpple i tunna skivor. Granny Smith granité Centrifugera 5 äpplen och frys vätskan. Vid servering, skrapa av gratinén med en sked och sprid över anrättningen. Plocka små buketter av dillen. Lägg ihop samtliga delar till en vacker tallrik och servera.

Till den här rätten rekommenderar Johan ett glas Talisker Storm.

Resten av menyn:

Mellanrätt
Krispig fläsksida med majskräm, grönkål och levain

Huvudrätt
Grillad duva med rödbetschips, saltrostade betor och anklever

Dessert
Sockerkaka med chokladsmulor, gräddfilsglass, nötkrokant och inkokta körsbär

UPP
Translate »