NORDAMERIKA

YIHAAA! FEM TIPS OM COLORADO

Dags att prova på livet som cowboy? Här är några tips!

badf151afe8964d2_org

Colorado är en året-runt-destination som erbjuder mer än bara skidorter och vinteräventyr. Delstatens hisnande naturlandskap bjuder både på kulturella och smakrika upplevelser i sommar. Varför inte prova på livet som en Cowboy på någon av de över 850 rancher som är öppna för besökare. Cowboys är kända som starka individer, solidariska, hårt arbetande och mästare över sitt rep och sin häst. Här kommer fem tips för en cowboyinspirerad semester i Colorado.

1. Kan din häst och dina rötter

En sann cowboy är inget utan sin häst. Så sadla upp på någon av Colorados rancher och bekanta dig med utsikten från ryggen på din trogne springare. Stall över hela staten erbjuder unika rid- upplevelser. Ta en resa på några dagar med packning genom orten San Juan med ungkarlar från Oury eller sadla upp och rid i flock på Laramie River Ranch. På rodeos är det se och lär som gäller. Steamboat Springs Rodeo är över hundra år gammalt och har sedan 1970 varit känt som ”Friday Night Jackpot”. Staden Boulder har den största och äldsta festivalen i Colorado med karnevalspel, uppträdanden, farm-to-table-middagar och rodeos. Man kan också lära sig mer om cowboyens rötter på museum som Bent’s Old Fort och Pro-Rodeo Hall of Fame.

2. Testa dina kunskaper

b5d0f4c1dd614278_org

Nu när du vet en eller två saker om att vara en cowboy, testa dina kunskaper på Colorado Cattle Company’s Cowboy School i New Raymer. Och för ett riktigt äventyr, anslut dig till spänningen i Great American Horse Drive – en autentisk 60 mil lång tur i västra Colorado. På Bar Lazy J kan barnen skrivas in på Ranch Fun Kids-programmet medan du prövar din förmåga i ko-puttning och duvskytte. Vill du delta i en rodeo-utmaning ska du besöka rodeos i Lost Valley Ranch, där hålls utmaningar varje vecka.

3. Klä dig rätt och må bra

En av nycklarna till att vara en cowboy är att arbeta hårt, men inte se överarbetad ut. Med det sagt, klä dig i stil. Bär en handgjord cowboy-hatt från Nathaniel’s i Mancos eller western-kläder från Rockmount i Denver. Och när det kommer till avslappning och att må bra efter en dag i sadeln, utöva så kallad ”outlaw fitness” och yoga på C Lazy U Ranch.

4. Ät rätt och gott

b193528cdf876ef8_org

Efter allt hårt arbete är en rejäl och utsökt måltid viktig. Ät en klassisk middag gjord över öppen eld på Doc Jones, eller en så kallad vagnmiddag på Bar-D i Durango. Hjortköttbullarna och sloppy joe av älg är favoriter på Colorado Ranch House i Glenwood, medan stekt kyckling och bakad skinka lockar besökare till Juniper Valley Ranch i Colorado Springs. Aspirerande cowboys kan njuta av en matlagningskurs med boskapsskötare på Vista Verde Ranch eller delta på sommarens Chile & Frijoles Festival i Pueblo.

5. Var kulturell och passa på att fira

ab051075710d81ac_org

Stora delar av cowboyens tid spenderas i naturen, på rangen eller på salongen, men det finns en listig och kreativ sida som ofta blir förbisedd. Hitta Cowboy-poesi i hästmålningarna på Zapata Ranch. Plocka upp verktygen och utöva järnsmidning på Fort i Morrison. Besök Four Seasons Hotel i Denver där western-artisten Duke Beardsley målar i sin “pop-up studio” i lobbyn. För en mer omfattad cowboy-upplevelse, ta del av hantverk och kultur på Cattlemen’s Days i Gunnison och Crested Butte med klassiska rodeoevent och dans. I Pueblo vid Wild Wild West Festival kan du testa ”Boo”, Texas Longhorn och westerns whiskey. Vid Range Call i Meeker kan du delta på en 130 år gammal tradition för att fira USA’s nationaldag den fjärde juli med amerikansk fotboll, rodeo, och truck- och traktor-puttning. Oavsett om du är på ranchen, på en rodeo, äter middag på en restaurang med westerntema, eller lyssnar på poesi kan du uppleva livet som Cowboy i Colorado.

UPP
Translate »