MAT OCH DRYCK

SÅ HÄR BLIR DU SOMMARENS BÄSTA DRINKVÄRD

Världens bästa bartenders delar med sig av sina absolut bästa tips till hur just du kan skapa drinkar i världsklass!

wehcsmhyghlm8pstceqy

LÄS MER OM WORLD CLASS HÄR
HAN ÄR SVERIGES BÄSTA BARTENDER

Varför is?
Mer is innebär mindre utspädning och en svalare, skarpare smak. Återanvänd aldrig is i ett glas eller i en shaker, då smälter isen snabbare. Använd alltid ny is vid ny drink.

Krossad is
Du skapar krossad is genom att linda in is i en kökshandduk, vrida om handduken och sen slå isen med en muddler (eller ja, med vad som helst).

Välj passande glas
En elegant Cosmopolitan serveras i ett elegant glas. En whiskydrink kanske i ett high ball-glas. Var lite kreativ när du väljer glas och välj glas med omsorg om du lagt ner tid på valet av drink. Det gör mycket!

Slarva inte med mängden
Följ recepten noggrant och tillsätt inte en ”extra skvätt” av någonting bara för att. En bra cocktail är en balanserad cocktail.

”Skakad, inte rörd”
Att skaka en cocktail innebär att den kyls, späds ut och blandas ordentligt. Fyll en shaker med 2/3 is för att försäkra dig om att dina drinkar serveras kylda och utblandade. Du använder båda händerna, skakar om shakern tills den blir kall och serverar i glas över färsk is.

Att sila är viktigt
Sila drinken så slipper du ”ogräset”, det vill säga rester från ingredienser. För skakade drinkar använder bartenders en Hawthorne-sil. Julep-sil används när du blandar i glas, men du kan även använda en klassisk tesil.

Muddlerteknik
En teknik som används för att pressa ut smaker ur frukt, örter eller kryddor. Placera ingredienserna i botten av en shaker eller ett glas, använd sedan en muddler till att trycka ned och krama ur ingredienserna.

Att pressa citron
Mjuka upp citronen genom att knåda och rulla den lätt mot ett bord. Skär den i två halvor och pressa ut saften mot en citruspress.

Citronzest
Zest används för att ge drinken en specifik arom- och smaktillsats. För att frigöra oljorna ur ett zest, placera ytterskalet nedåt över drinken och nyp ihop kanterna.

Kreativ garnering
En garnering höjer det visuella intrycket av din cocktail. Var kreativ och skapa något som inte bara höjer utseendet, utan även bidrar till smaken.

Vatten till alla
Vatten ska alltid finnas tillgängligt för gäster. För en uppfriskande touch, tillsätt myntakvistar eller citronskivor i vattenkaraffen. Ett annat tips är att frysa in bär i dina iskuber som du sedan serverar tillsammans med vattnet.

HÄR FINNS RECEPTEN!

UPP
Translate »