DRYCK

SÄLLSKAPLIGA DROPPAR


Nu lämnar vi vintern bakom oss samtidigt som vi ser fram emot att få byta ut de tunga vinerna till förmån för viner av de lättare sorterna. Vi svenskar bokstavligen älskar våren och allt firande som hör våren till. Plockmat och bufféer till avslutande kick-offer och studentfiranden ska planeras, picknickar i det gröna och middagar med säsongens spädaste och finaste primörer dukas upp. Och med de allt ljusare kvällarna sitter vi dessutom uppe senare, gärna med ett glas gott vin i handen.

-Att vi nu går in i den varmare och ljusare tiden på året märks inte minst på vinförsäljningen. Vi säljer mer vin nu än någon annan tid på året och framför allt är efterfrågan på vita viner och rosé riktigt stor nu, säger Linda Sorby, sommelier och marknadsansvarig på The Wine Company, onlinebutik för vin.

Primörsäsongen och vitvinssäsongen är i symbios med varandra. I samma ögonblick som de första primörerna når affärsdiskarna rasslar det också till i vitvinsförsäljningen.

-Trenden med att äta mer grönt än vanligt ställer också krav på att hitta rätt vin till maten. För att möta våra kunders efterfrågan har vi därför fyllt på vårt lager med viner som är säsongsanpassade för den nordiska livsstilen och men också för den mattrend som råder nu, säger Linda Sorby.

På The Wine Companys onlinebutik finns därmed nu ett brett sortiment av högkvalitativa säsongsanpassade viner.

-Under fliken ”nyheter” på The Wine Companys nätbutik finns de senaste vinerna som vi tagit in, där de flesta är anpassade just för säsongen. Om man inte redan har en klar idé om vilket vin man vill ha, eller om man vill prova något nytt, så kan jag rekommendera att kika där, säger Linda Sorby.

First Class Magazine har navigerat i sortimentet och gjort ett urval på sex riktigt bra vår- och sommarviner som vi också har testat. Läs vad vi tyckte om de utvalda vinerna.

FOTO: PRESS
The gallery was not found!
Kommentera via ditt Facebook-konto

First Class Magazine är inte bara ett av Sveriges mest exklusiva livsstilsmagasin utan även den personliga guiden till de bästa resmålen, de senaste klockorna, de mest exklusiva smyckena, de dyraste bilarna och de största båtarna.

UPP
Translate »