MAT OCH DRYCK

SINGAPORE AIRLINES STORSATSAR PÅ MATEN OMBORD

Singapore Airlines, världens mest prisbelönta flygbolag och den danska Michelin-restaurangen Kokkeriet, lanserar nu de två andra av totalt fyra nya rätter inspirerade av traditionell nordisk “husmanskost”. Efter ett och ett halvt år var de två första rätterna redo att nå nya och nu är de två andra rätterna redo att skicka resenärernas smaklökar till sjunde himlen. 

Nu är Singapore Airlines är nu redo att servera nytolkningar av de danska klassikerna smörrebröd och kyckling Danoise till passagerarna som reser i Business Class med Singapore Airlines från Köpenhamn.

En tolkning av “Smörrebröd med lax”: terrine på minimorötter, lax från Fanø, krispigt rågbröd på malt, syltade gula morötter, vinägrett på färskpressad apelsin- och morotsjuice samt morotskott.

En modern version av den danska rätten “Kyckling Danoise”: pocherad och grillad unghöna, gelé på rabarber, relish på inlagda gurkor, krispiga chips, rostade minipotatisar, persilja och en sås på reducerad kycklingsfond.

Vårt smak- och luktsinne påverkas avsevärt när vi flyger. Ändå är god, lokal mat en del av Singapore Airlines löfte till passagerarna. Därför har flygbolaget tillsammans med Michelin-restaurangen Kokkeriet och cateringföretaget Gate Gourmet utvecklat totalt fyra gourmeträtter med en nordisk touch för resenärer på rutten Köpenhamn-Singapore. “Det har varit en tuff utmaning att skapa rätter som också kan hålla hög kvalitet, när personlig touch inte är möjlig. Det har varit svårare än vi trodde, speciellt utmanande har varit anpassning av temperaturer, provsmakning och servering – men väldigt spännande “, förklarar Morten Krogholm, kökschef på Kokkeriet.

Singapore Airlines lanserar också konceptet ”From Farm to Plane”, vilket innebär att Singapore Airlines förbinder sig att använda mer hållbara och lokalt producerade ingredienser i mat och dryck ombord. Snart kommer ett danskt tillskott, en specialtillverkad ost från det lilla gårdsmejeriet Sønderhaven i Nordjylland. Flygbolaget arbetar också med att kunna erbjuda svenska råvaror och produkter till sina passagerare.

Osten från det lilla danska gårdsmejeriet Sønderhaven kommer att serveras till passagerar i Business Class på alla Singapore Airlines flygningar från Köpenhamn från november 2019.

På Singapore Airlines ser man fram emot att erbjuda passagerarna de specialtillverkade produkterna med fokus på hållbarhet och snart kommer en dansk ost från det lilla gårdsmejeriet Sønderhaven.

“Vi vill gärna ge våra passagerare möjlighet att uppleva, smaka och prova nya produkter. Framförallt från producenter som fokuserar på hållbarhet. Vi har gott om fantastiska råvaror och många små producenter som levererar smakupplevelser av högsta kvalitet här i Norden och den här gången har vi har valt att samarbeta med Sønderhaven eftersom vi vill erbjuda resenärer en unik ost som de inte kan äta någon annanstans.”, säger Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden i ett pressmeddelande.

UPP
Translate »