DESIGN

SJÖÖ SANDSTRÖM LANSERAR NYTT

Den 5 september lanserade Sjöö Sandström sin nya klockmodell Royal Capital, med urverk från schweiziska Vaucher Manufacture Fleurier.

ssrc1

Detta unika samarbete blir en milstolpe i den svenska klocktraditionen. Urverket från Vaucher Manufacture Fleurier har en mikrorotor och en liten sekund vilket gör att tjockleken på klockan endast är 7,8mm. Sjöö Sandström Royal Capital finns två olika utförande; guld och stål. Klockan är vattenskyddad till 100 meter.

ss1

– Vi har haft möjlighet att få samarbeta med en urverksleverantör som det är få förunnat att jobba med, säger Felix Formark vd för Sjöö Sandström. Urverket från Vaucher, Cal. 5401, är endast 2,6 mm tunt. Den nya klockmodellen kombinerar det skandinaviska designarvet, med en utpräglad minimalism, enkelhet och fokus på funktionalitet med den schweiziska perfektionen inom urmakarkonsten.

– Det senaste året har det funnits en beslutsamhet att utmana de schweiziska klockhusen och den nya modellen Royal Capital är ett led i denna nysatsning. Sjöö Sandström har satt Sverige på klockkartan genom innovativ design och ett unikt hantverk, säger Felix Formark vd för Sjöö Sandström. Vaucher Manufacture Fleurier anses vara det första småskaliga urmakeriet i byn Fleurier i Schweiz och har sitt ursprung redan 1730. Företaget är känt för att utbilda i klockmakarkonsten och dela med sig av sin expertkunskap som urverkstillverkare med andra exklusiva tillverkare i samma bransch.

ss2

Sjöö Sandström Royal Capital lanserades vid ett event på Artipelag utanför Stockholm med speciellt utvalda gäster fredagen den 5 september.

Sjöö Sandström Royal Capital i guldutförande med alligatorband, rek pris: 148 700 SEK.

För mer information:
www.sjoosandstrom.se/royalcapital
www.sjoosandstrom.se

SE STÖRRE BILDER

UPP
Translate »