Annons från Österrikes Turistbyrå

SOMMAR I ÖSTERRIKE

När man vid denna årstiden nämner Österrike så tänker många på skidåkning och det är förståligt då skidsäsongen pågår för fullt. Vi vill dock slå ett slag för magiska Österrike under sommaren. Vad sägs om vandringsleder, klarblåa sjöar och faktiskt även skidåkning på sommaren? Kan det blir bättre? Österrike är lika väl en sommardestination som en vinterdestination. Vi på Österrikiska Turistbyrån vill locka dig med några utvalda destinationer som vi hoppas kan inspirera dig att besöka landet som aldrig upphör att imponera. 

Zell am See-Kaprun – Glaciär, berg och vatten

Vad sägs om skidåkning på förmiddagen på glaciären Kaprun för att under eftermiddagen ligga på stranden vid sjön Zeller?

Zell am See kan verkligen stoltsera med sitt utbud under sommaren. Här finns som sagt Kaprun som är en av Österrikes glaciärer, här finns vandringsleder för både nybörjare och de som önskar en mer utmanande vandring. Om du inte vill vandra tar du din mountainbike upp på berget eller bara en tur runt sjön Zeller. Utbudet i Zell am See och Kaprun erbjuder något för alla och det är en lisa för själen att besöka denna destination under sommaren.

Att bara cykla runt sjön Zeller är en lisa för själen.

Läs mer om Zell am See här

 En pärla i södra Österrike som bör upptäckas är staden Graz.

Har du inte besökt Graz innan? Då är det tid att sätta upp denna stad på din “bucket-list” och bocka av den under sommaren. Vi lovar att du kommer att förälska dig i staden puls och dess utbud av kultur och kulinariska upplevelser. Staden är en mix av gammalt och nytt med dess byggnader och det är just det som ger Graz sin charm. Här finns kontraster från 1550 till dagens datum.

Graz är en stad som är känd för sina vackra byggnader.

2003 blev Graz utsedd till Europas kulturhuvudstad och sedan dess har det kulturella utbudet bara vuxit. Teatrar, musikaliska föreställningar och olika evenemang pågår under hela sommaren. Önskar du en avkopplande dag så ta och strosa runt i staden och beundra många av de vackra byggnaderna och stanna upp och insup stadens atmosfär.

 Läs mer om Graz här

Sommarstaden Salzburg

Utsikten över Salzburg från Mönchsberg

Salzburg – behöver denna vackra stad en närmare presentation? Salzburg är känt som Mozarts födelsestad, det var i SalzburgerLand som Sound of Music spelades in och det är också härifrån som vår mest kända julsång Stilla Natt härstammar. Julsången som faktiskt i år blir 200 år. Här känner man historiens vingslag i en kombination med dagens design.

Vackra Kapitelplatz med Salzburgs berömda fästning i bakgrunden.

Salzburg är känt för sina många kaffehus och här återfinns Mellaneuropas äldsta restaurang Stiftskeller St. Peter med anor tillbaka år 803. Salzburg erbjuder något för alla och är en stad väl värd att besöka i sommar.

Läs mer om Salzburg här

För övergripande information om Österrike: https://www.austria.info/se

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida