Annons från Österrikes Turistbyrå

Sommarsemester i Österrike

Österrike är ett land som har väldigt mycket att erbjuda för en lyckad sommarsemester. Landet erbjuder bland annat en fantastisk natur för dig som önskar vara aktiv under semestern, eller som bara vill njuta av lugnets stund. Vi vill tipsa om två av våra orter, nämligen Zell am See-Kaprun och St. Johann.

Zell am See-Kaprun har verkligen har något för alla

Skidåkning på förmiddagen och stranden på eftermiddagen, visst låter det som en dröm? I Zell am See-Kaprun är det möjligt. Glaciären Kitzsteihorn i Kaprun erbjuder sommarskidåkning till slutet av juli. Även om du inte önskar åka skidor är det ändå värt ett besök då här finns utsiktsplatsen Gripfelwelt 3000 och Top of Salzburg. Utsikten över bergen är enastående och här återfinns även en biograf och en isstadio.  Oavsett var du befinner dig i Zell am See-Kaprun slås du av utsikten. Kombinationen av glaciären, sjön Zeller See och bergen gör Zell am See-Kaprun unikt som destination.

Zell am See-Kaprun är vackert. Här är vyn från Restaurant Mitterberg över Zeller See. (Foto: Andrea Jacobsson)

Zell am See-Kaprun erbjuder verkligen något för alla, oavsett om du vill ha en aktiv semester eller bara söker avkoppling. Vid sjön Zeller See med dess kristallklara vatten inbjuder till både avkoppling i en solstol med en trevlig bok och aktiviteter om du skulle bli rastlös. För här erbjuds mängder av vattensporter som bland annat segling och kajakpaddling eller vad sägs om en tur över sjön med MS Schmittenhöhe som stilla tar dig fram över sjön. I området kring Zeller See erbjuds andra vattenaktiviteter som exempelvis rafting om du skulle önska lite mer action på vattnet.

I området kring Zell am See-Kaprun finns många fina vandringsleder, allt ifrån väldigt avancerad vandring från Schmittenhöhe till Schüttdorf. Eller bara en enkel  promenad kring vackra Klammsee. Utbudet är stort och här finns något som passar alla, oavsett kunskap och fysik.

En vandring runt Klammsee är en lisa för själen (Foto: Peter Karlstam)

Även mountainbike är stort i Zell am See-Kaprun. Om du vill undvika att trängas med alla andra så bege dig till Fusch och ta sikte på Angerer Hochalm. Du kommer att få uppleva en fantastisk natur i en kuperad terräng och ge dig tiden att stanna upp vid någon hütte och beundra utsikten. Det är inte bara ovan nämnda led som som inbjuder till en fantastisk natur – samtliga leder gör detta.

Mountainbike är stort i Zell am See. (Foto: Andrea Jakobsson)

En trevlig dagsutflykt är att ta det gamla tåget ”The local Pinzgau train”som drivs med ett ånglok till Krimmlerfallen. På det gamla tåget känner du historiens vindslag och väl framme vid Krimmlerfallen väntar en naturupplevelse i nationalparken. Här finns många vandringsleder omkring det 380 meter höga vattenfallet i det natursköna området. Krimmerfallen är för övrigt Europas största vattenfall, och bara det gör det värt ett besök tycker vi.

Krimmlerfallen är Europas största vattenfall och värt ett besök. (Foto: Press)

Zell am See-Kaprun erbjuder således något för alla. Kanske är det just hit du ska åka i sommar?

För mer inspiration:

För mer information om Zell am See-Kaprun: https://www.austria.info/se/aktiviteter/vandring-alper/vandringsdestinationer/sommar-i-zell-am-see-kaprun?utm_source=firstclassmagazine&utm_medium=native&utm_campaign=CPH19020_ma_sommer_aktiv_&utm_c

Familjevänliga St. Johann inbjuder till en sommarsemester

St. Johann har verkligen mycket att erbjuda. Vandringsleder för den aktiva med enastående utsikter, avkoppling om så önskas och mängder av aktiviteter för de mindre.

Det finns många vandringsleder i området omkring St.Johann (Foto: St. Johann Turistbyrå)

Vandringslederna omkring St. Johann i Tirol, Oberndorf, Kirchdorf och Erpfendorf har olika svårighetsgrader och passar alla. Här finns nämligen närmare 200 km markerade vandringsleder.Koasa Trail är den mest kända vandringsleden och beskrivs som en lisa för själen för naturälskare. Leden består av fem etapper om man väljer att genomför allt på en gång och då tar dig genom  många vackra naturområden som bland annat Grießbachklamm, Eifersbacher-vattenfallet och den berömda Teufelsgasse.

Väljer du att enbart besöka Grießbachklamm så möts du av en fantastisk natur med fina vandringsleder och har en spektakulär ravin med samma namn som reservatet. Teufelsgasse är den mytomspunna djälvulsleden. Här råder mystiken och detta är en kul utflykt för både vuxna och barn.

Teufelsgasse, den mytomspunna djävulsleden inbjuder till en mystik för både stora och små. Ett perfekt utflyktsmål. (Foto: St. Johann Turistbyrå)

Området kring St. Johann erbjuder aktiva familjer väldigt mycket utöver vandring. Här finns ballongflygning och rafting för de lite äldre barnen och för de yngre finns Koasamandl. Här får barnen lära sig om natur, djur och berg. Är de lite äventyrare så finns aktiviteter som klättring, ponnyridning och mycket mer.

St. Johann erbjuder även en mängd leder som är utmärkta för montainbike, och för den som bara vill koppla av finns det många alternativ också. Vad sägs om golf eller om så önskas minigolf eller varför inte ett besök på den lokala matmarknaden som anordnas en gång i veckan?

På den lokala matmarknaden hittar du närproducerade delikatesser som bl.a. ost (Foto: St. Johann Turistbyrå)

Ja, här finns verkligen något för hela familjen. St. Johann har verkligen allt för en sommarsemester med familjen.

För mer inspiration:

UPP
Translate »