MAT OCH DRYCK

SPÄNNANDE VINLAGRINGAR FRÅN SPRINGBANK

Frågan är om något annat destilleri varit lika nyfikna på att söka nya och smakrika vägar att lagra sin whisky som Springbank

springbank

På senare år har det lilla Campbeltown-destilleriet lanserat en lång rad innovativa utgåvor och flera av dessa har verkligen levererat, eller “paid off” som en brittisk smakpanel nyligen skrev.

Det senaste exemplet är ett mycket spännande giftermål mellan en traditionell Springbank och det exklusiva italienska prestigevinet Barolo från Piemento i Norra Italien. Springbank Gaja Barolo har först tillbringat fyra år på amerikanska bourbonfat för att därefter flyttats över till fat från Baroloproducenten Gaja i fem år. Resultatet har blivit en verklig godisbomb med massor av finstämda söta smaker, eller för att citera en recensent: “a whisky of many minds, all of them brilliant” enligt importören.

För alla vänner av rökig whisky är Springbanks Longrow ett vigvatten av rang. I nya utgåvan av Longrow Red har man låtit en traditionell Longrow mogna i sju år på ett amerikanskt bourbonfat för att därefter ge den en ordentlig vinfinish med hela fyra år på ett rödvinsfat. Resultatet är mycket imponerande och synnerligen smakrikt.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida