DESIGN

STEALTH-X: LEKSAK FÖR DIG SOM INTE ÅKER SKIDOR

När Sean Boyd kom till insikt med att han vare sig kunde åka skidor eller snow board, men lika fullt ville ägna sig åt vintersport, uppfann han en ny leksak: STEALTH-X

snolo

STEALTH-X är en släde, eller kälke för den som vill, för alla som gillar att ägna sig åt vintriga aktiviteter, men inte behärskar slalomteknik eller snow board. Idéen till uppfinningen, som inte har mer än ett par år på nacken, kom när zeeländaren Sean Boyd insåg att han faktiskt inte var någon framtida utförsåkare. Själv säger han att nöden är uppfinningens moder, han ville ju fortfarande ägna sig åt vintersport, dock utan att riskera att skada sig själv i backen.

8370171086_f880061526

Under fem år ägnade han sin fritid åt att designa STEALTH-X. Hans bakgrund inom olika industrier gjorde att han hade kunskap om bland annat olika materials egenskaper, han hade dessutom ett brinnande intresse för design, uppfinningar och affärer. Sean Boyd registrerade sitt företag 2010 och i december 2012 kunde han öppna upp för affärer, han hade kommit i mål och hade en färdig produkt. Succén var ett faktum från dag ett och idag exporterar han såväl till USA som till Europa.

snolo1

STEALTH-X är helt och hållet tillverkad i karbonfiber och den genomtänkta designen gör att man kommer upp i riktigt höga hastigheter på rätt underlag. Vid ett provåk mätte han själv upp 60 km/t, men berättar att eftersom man sitter så nära backen så känns det som 160 km/t. Så, för den som söker en ny leksak, här är den.

STEALTH-X kostar 2 549 USD exklusive skatter och avgifter, den kan beställas på SNOLOS hemsida.

För mer information:
www.snolosleds.com

 

UPP
Translate »