EUROPA

STORSTADSGUIDEN: BERLINS HOTELL

First Class Magazine har i samråd med Elle Elle Hotels listat de bästa hotellen och restaurangerna i Berlin. Läs och njut och låt er inte minst inspireras inför stundande besök i staden.

Vi börjar med hotellen:

(Bilderna ingår i respektive hotells bildspel. För att snabbare bläddra kan du klicka på bilderna.)

MANI


Likt en svart diamant reser hon sig ståtligt vid Rosenthaler Platz. Mani är vida känt för sin utsökta restaurang. Njut av deras Foie de gras-burgare medan ni sitter intill den värmande spisen.

För mer information:
www.amanogroup.de

HOTEL ADLON KEMPINSKI


Vid Brandenburger Tor i hjärtat av Berlin ligger detta klassiska
hotell som också anses vara det finaste. Hotellet inhyser en underbar restaurang – Uma Restaurant och en ”open air bar” – Moët Ice Impérial Lounge. Vi rekommenderar varmt ett besök på båda.

För mer information:
www.kempinski.com

DAS STUE


Ett lyxigt boutiquehotell i Tiergarten som känns både nytt och unikt. Samtidigt återupplevs några av de bästa traditionerna från Berlins tidiga 1900-tal. Vi rekommenderar att ägna lite extra tid åt den äkta konsten som återfinns på väggarna i hotellet.

För mer information:
www.das-stue.com

SOHO HOUSE


Detta underbara hotell ligger på Torstasse 1 i East Berlin. Hotellet erbjuder en väldigt exklusiv medlemsklubb för kreativa individer från världens alla hörn. Som hotellgäst får man per automatik tillgång till dessa utrymmen och här kan man även umgås med världens bästa filmproducenter, skådespelare och kreatörer.

För mer information:
www.sohohouseberlin.com

THE MANDALA


Detta är ett diskret och väldigt charmigt hotell beläget vid Potsdamer Platz. Stämningen är Zen-liknande: det finns en guldmosaikfontän i lobbyn, massor av fladdrande stearinljus, dämpad belysning och skålar med torkade, mörklila rosor.

För mer information:
www.themandala.de

Text: Sofia Sörenson

LÄS OCKSÅ OM DE BÄSTA RESTAURANGERNA STADEN ERBJUDER

UPP
Translate »